Copilul înecat cu o bucată de măr la o unitate de îngrijire privată din Oradea s-a stins din viață în această după amiază
Vestea a sfâșiat inima părinților și a zguduit întreaga comunitate din Oradea.
Micuțul de un an și jumătate s-a înecat cu o bucată de măr, joia trecută, la gustarea de la creșă. Copilul n-a reușit să mestece suficient, a înghițit bucata de măr și s-a înecat cu ea. Imediat nu a mai putut să respire și a intrat în stop-cardio respirator.
Directoarea unității de îngrijire, Simona Sitov, spune că personalul medical i-au acordat imediat primul ajutor, iar personalul angajat a sunat la 112. Dr. Hadrian Borcea, șeful UPU SMURD Bihor, a declarat că echipajul l-a găsit pe copil în stop cardio-respirator, l-a resuscitat și l-a adus la UPU, unde a suferit un nou stop-cardio respirator. Aici, au reușit să extragă bucata de măr și să-l resusciteze din nou. Ulterior, copilașul a fost trasferat pe secția de Terapie Intensivă de pe strada Corneliu Coposu, unde a rămas intubat până în ziua în care a pierdut lupta cu viața.
Un copil de doar un an a MURIT înecat cu o bucată de măr, la o grădiniță privată din Oradea
„Într-o zi a dat semne de îmbunătățire a stării de sănătate. Ar fi fost un miracol dumnezeiesc să-și fi revenit. A decedat, din păcate, acum după amiază”, a spus un medic de pe secția ATI.
Informația a fost confirmată de dr. Mihai Florea, șeful secției de ATI a unității de pe strada Coposu. Nereguli Ceea ce a adâncit drama este faptul că creșa privată la care era înscris băiețelul funcționa fără autorizație, nu era acreditată și nu era înscrisă în rețeaua școlară a Inspectoratului Județean Școlar Bihor și nici în cea a Direcției de Asistență Socială Oradea. Cu toate acestea, directoarea susține că „s-a făcut tot ce s-a putut”.
„Avem două cadre medicale, dacă acestea nu interveneau, cu siguranță copilul nu era acum. Deci, din punct de vedere medical și omenesc s-a făcut tot ce s-a putut”, a declarat, joi seara, Sitov.
Părinții plăteau lunar o taxă de școlarizare de 1.780 de lei, întâi cu titlul de sponsorizare către Asociația „Happy Kids Center”. Între timp, aceasta a fost preluată de societatea Pragmatic Emotion & Comunication SRL, iar părinții au achitat factura pentru „ateliere educaționale”.
Inspectorul școlar general, Horea Abrudan, spune că unitatea respectivă nu era acreditată.
CITEȘTE MAI MULTE DETALII AICI!
Poliţia a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar polițiștii, alături de un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, urmau să stabilească exact cum s-au întâmplat lucrurile și dacă micuțul a fost supravegheat în timpul mesei, dar și cum au intervenit asistentele. Rămâne de văzut dacă oamenii legii vor schimba încadrarea juridică din vătămare corporal din culpă în „ucidere din culpă”.