În premieră, restaurantele din România au primit note şi bonete, iar clasamentul astfel rezultat le face vizibile în gastronomia internaţională.
Cu 14 puncte și 2 bonete, Baracca este în fruntea clasamentului din Cluj, iar Roland Suciu, bucătar-șef Baracca, a fost nominalizat la categoria Marii bucătari de mâine.
Urmează Cabinet de Vin & Cocotte (13 puncte, 2 bonete), Bujolé (12,5 puncte 1 bonetă), Fragment (12 puncte, 1 bonetă), Rod (12 puncte, 1 bonetă), Casa Boema (11 puncte, 1 bonetă), Tokyo (11 puncte, 1 bonetă), Zama (11 puncte, 1 bonetă), Carrousel by Chios (10,5 puncte), Via (10,5 puncte).
Baracca și Cabinet de Vin&Cocotte au fost incluse și în top 10 restaurante din România.
Localul Toulouse este și el inclus în ghid, la secțiunea POP.
Adrian Hădean a primit premiul pentru educaţie în gastronomie, pentru campanii precum Eat This, Şcoala de Bucătari şi Farfurii Curate.
Gault&Millau este primul ghid internațional gastronomic care intră pe piața românească. Ghidul a a fost lansat în cadrul unei gale care a avut loc la începutul săptămânii și cuprinde 141 de restaurante şi localuri POP din 6 oraşe (Braşov Bucureşti, Cluj, Oradea, Sibiu, Timişoara).
Ghidul a fost publicat mai întâi în Franța acum 50 de ani. În România, își propune explorarea bucatariei locale prin evaluarea calității, creativității și autenticității descoperite în restaurantele locale.