Clujul are un nou operator de salubritate, SUPERCOM, care ridică deșeurile din întregul județ, în urma unei licitații organizate de Asociația de dezvoltare intercomunitară ECO Metropolitan. A avut o perioadă de mobilizare, în care din păcate nu s-a mobilizat. Nu s-au semnat contracte, nu s-au angajat suficienți oameni.
SUPERCOM nu face față gunoaielor din Cluj?! Emil Boc: „Au două săptămâni la dispoziție ca să aducă orașul la normal”
Vestea că Supercom va prelua lotul 1, Cluj-Napoca, Florești, Apahida, Huedin și așa mai departe, a venit destul de brusc. Din informațiile noastre, bucureștenii intenționau să înceapă activitatea abia din 20 februarie, numai că la Cluj-Napoca expira prelungirea prelungirii cu Brantner, iar locuitorii din estul municipiului riscau să rămână cu gunoaiele în stradă. Așa că totul s-a pus pe repede înainte și am ajuns la situația de azi, cu zone nedeservite, altfel spus cu gunoaie neridicate, și cu aceste prețuri despre care vorbim degeaba, reciclabilul mai scump decât menajerul, care descurajează dramatic colectarea selectivă.
Primarul Emil Boc a vorbit astăzi despre contractul de salubritate. A spus că Supercom a avut o performanță bună în celălalt contract, de salubrizare stradală pe zona de vest a municipiului, și că se așteaptă la rezultate la fel de bune și în ceea ce privește ridicarea deșeurilor. “Am avut o discuție fermă și onestă cu ei, la început de mandat. Le-am spus că și-au obținut un blazon de oameni responsabili, pe care ar fi bine să nu îl piardă. Le-am dat o perioadă de grație de două săptămâni să aducă orașul la normalitate. Ei au dotări de ultimă generație și dorința de a face treabă bună, dar mai sunt excepții în anumite zone. Există greutăți inerente la trecerea de la un contract la altul. Dacă nu își vor îndeplini atribuțiile vor fi sancționați, dar vestea bună este că se diminuează numărul reclamațiilor. Eu i-am lăudat și voi fi primul care îi va critica”, a spus Emil Boc, la Napoca Live.
Discuțiile despre Supercom sunt că au mașini noi, dar nu au suficienți angajați, în principal din cauza salariilor reduse pe care le oferă. Nu au apucat nici măcar să ducă cetățenilor noile pubele; în unele comune, primarii i-au chemat pe cetățeni să le ducă acasă fiecare cum pot. De aici și senzația de sufocare pe care o dă.
Supercom a intrat în Cluj-Napoca și pe lotul I din 27 ianuarie. Pe celelalte două loturi din județ operează deja de anul trecut.
Citeste si: Protest al angajaților Supercom Turda. Oamenii nu și-au primit salariile!