marți, ianuarie 14, 2025

Sociologul Petre Pop : Decalogul schimbării în psihologia lui ,,Nu se poate”

- Advertisement -spot_img
Must Read

Când realitatea nu ne place „ne ard întrebările”.

Ne chinuim să aflăm răspunsuri dar atunci când ele vin, nu ne conving prea mult şi umblăm nerabdători după alte şi alte dovezi care să ne arate că nimic nu se schimbă. Cădem în apatia aşteptării îmbrăţişându-l pe NU ca pe singura soluţie?

Putem ,oare, fără a ne iubi unii pe alţii să iubim împreună acelaşi lucru : schimbare lui nu se poate în da putem încerca ? Doar de noi depinde .

Argument: Orice studiu consacrat activităţilor instituţiilor publice se cuvine să pornească de la premisa că , aparatul administrativ prin mijloacele sale proprii – fapte, atitudini, fenomene, funcţionând ca o oglindă a cetăţeanului dar şi ca un instrument de educaţie civică, reprezintă un factor important în procesul dezvoltării vieţii sociale şi umane în cadrul unei unităţi administrativ-teritoriale. Pornind de la ideea că cei ce aparţin acestor instituţii constituie unul dintre elementele cu o mare forţă de acţiune în procesul de modelare a conştiinţelor şi de dezvoltare spirituală civică a cetăţenilor, considerăm că buna cunoştere a parghiilor prin care se realizează menirea socială a instituţiilor şi a modului efectiv în care se reuşeşte să-şi să-şi aducă contribuţia scontată, are o mare însemnătate.

Bazîndu-ne pe datele unei investigaţii sociologice concrete, ne-am propus ca într-unul dintre capitolele acestei lucrări – care păstrează tonul şi rigoarea unui studiu ştiinţific – să evidenţiem raporturile, relaţiile compexe, revelatoare, uneori contradictorii, în care se găsea, la data efectuării cercetării, activitatea administrativă locală. Dar limbajul, poate arid, al cifrelor, încercând să surprindă dimensiunile esenţiale ale unui fenomen viu, ni s-a părut încă departe de a fi capabil să definească această lume aparte care îşi desfăşoară existenţa, într-un cadru legal bine definit, ca reflexie a vieţii oraşului.

Aşa s-a născut – dintr-o necesitate stringentă de a aborda fenomenul administrativ în toată complexitatea lui – ideea cărţii şi a unui comentariu realizat sub imperiul impresiilor directe, a marii dorinţe de schimbare şi revigorare a vieţii oraşului. (Va urma)

- Advertisement -
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -spot_img
Latest News

Prima zi de plată a taxelor și impozitelor, la Cluj. Vezi cum poți plăti simplu, de acasă!

Cluj-Napoca: Modalități de plată a taxelor și impozitelor localeDe luni, 13 ianuarie, începem să plătim impozitele și taxele locale,...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -