Șeful Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier (ISCTR) Cluj, Bogdan Durlea, a fost ridicat miercuri dimineață de procurorii DNA, care fac percheziții în 22 de puncte din țară. Potrivit unor surse Digi24, Durlea este suspectat de luare de mită și divulgare de informații nedestinate publicității.
Șeful Inspectoratului pentru Controlul Rutier Cluj a fost ridicat azi de DNA. Este acuzat de luare de mită…
Principala suspiciune a anchetatorilor ar fi că șeful inspectoratului ar fi luat mită de la transportatori pentru a le acorda avizele necesare transporturilor pe drumurile naționale și autostrăzile din România, spun surse citate de Digi 24.
În acest dosar, procurorii DNA – Serviciul teritorial Cluj fac 22 de percheziții, inclusiv la sediul din Cluj al Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier.
Bogdan Durlea a condus pentru câteva luni Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, fiind revocat din funcția în care era delegat în iunie 2021, de către ministrul de atunci al Transporturilor Cătălin Drulă. În noiembrie 2021, Durlea a revenit la conducerea la șefia ISCTR Cluj IT 4, conform ziardecluj.ro.
Ispectoratul condus de Bogdan Durlea are ca arie de responsabilitate judeţele Alba, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj.
Potrivit site-ului instituției, Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier – I.S.C.T.R. este organismul tehnic permanent specializat în subordinea Ministerului Transporturilor, asigurând la nivel naţional inspecţia şi controlul respectării reglementărilor naţionale şi internaţionale în domeniul transporturilor rutiere, privind, în principal:
- condiţiile de efectuare a activităţilor de transport rutier, a activităţilor conexe transportului rutier şi a activităţii de pregătire a persoanelor în vederea obţinerii permisului de conducere;
- siguranţa transporturilor rutiere şi protecţia mediului;
- starea tehnică a vehiculelor rutiere;
- masele şi/sau dimensiunile maxime admise pe drumurile publice şi masele totale maxime autorizate;
- tariful de utilizare şi tariful de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România.