sâmbătă, ianuarie 18, 2025

Punctele gastronomice locale, succes pentru micii antreprenori

- Advertisement -spot_img
Must Read

Pe parcursul lunii noiembrie, pe raza judeţului Cluj se vor desfăşura campanii de informare privind Punctele Gastronomice Locale, prin intermediul mai multor echipe formate din specialişti ai DSVSA Cluj, medici veterinari ai Circumscripţiilor Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor si medici veterinari oficiali responsabili pe fiecare zonă în parte. Iniţiativa de bun augur pentru micii întreprinzători a ANSVSA oferă acestora oportunitatea de a începe şi diversifica activitatea economică în segmentul industriei alimentare.

Directorul DSVSA, Ioan Oleleu a declarat pentru ABC News Transilvania: „Pentru a avea o campanie de informare cât mai eficientă, DSVSA a pregătit broşuri ce conţin informaţii esenţiale în vederea înregistrării Punctelor Gastronomice Locale şi oferă suport şi consultanţă prin specialiştii din cadrul instituţiei atât în ceea ce priveşte condiţiile de amenajare, cât şi documentele necesare înregistrării unor astfel de obiective.

Procedura pentru înfiinţarea unui astfel de Punct Gastronomic Local este una facilă, dosarul nefiind unul stufos, iar documentele necesarese depun la DSVSA , urmând ca după verificarea acestora, inspectorii să facă o vizită în teritoriu, la obiectivul respectiv . În cazul în care condiţiile sunt îndeplinite, se eliberează de către DSVSA  înregistrarea sanitar veterinară. Astfel, procedura fiind una destul de simplă, nu există impedimente ca doritorii să intre în legalitate cu un astfel de proiect, ce are multiple beneficii precum: creearea unor noi locuri de muncă, desfăşurarea unei activităţi economiceîn alimentaţia publică îmbinată cu promovarea produselor locale specifice zonei geografice, comercializarea unor produse calitative şi sigure spre consum, în condiţiile respectării unor norme de igienă.”

Campaniile de informare având un dublu scop, de a face cunoscute condiţiile înfiinţării acestor unităţi de alimentaţie publică de tip familial şi de a motiva populaţia cu argumente pertinente să devină proprietari ai unor astfel de Puncte Gastronomice Locale, vor furniza în localităţile din Cluj informaţiile necesare şi vor oferi sprijin şi răspunsuri la eventuale întrebări.

Ioan Oleleu recomandă în vederea succesului Punctelor Gastronomice Locale, atât sprijinul din partea primăriilor pe toată durata desfăşurării proiectelor, cât şi promovarea acestora prin intermediul Centrelor de Informare Turistică, a ghidurilor turistice cât şi din partea canalelor de promovare precum mass media, tv, online.

 

 

Raluca Sofronia

- Advertisement -
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -spot_img
Latest News

GAL Steak House – O Experiență Culinară Unică în Cluj-Napoca

Descoperiți Gal Steak Housedestinația absolută pentru iubitorii de carne din Cluj-Napoca! La Gal Steak House, ne propunem să redefinim...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -