IPJ Cluj: Ținând cont de temperaturile ridicate din ultima perioadă, pentru a preveni evenimentele negative cauzate de incendierea vegetației din apropierea municipiului Cluj-Napoca, polițiștii clujeni au demarat în acest sfârșit de săptămână activități de supraveghere cu tehnica de tip dronă.
Prevenirea incendiilor reprezintă totalitatea acțiunilor de evaluare și analizare a pericolelor potențiale, de contracarare a inițierii și propagării incendiilor, în vederea asigurării condițiilor optime pentru salvarea persoanelor și bunurilor materiale.
Necesitatea implicării forțelor de ordine în cadrul acestor intervenții, respectiv a polițiștilor, duce la consolidarea eforturilor de asigurare a climatului de ordine și siguranță publică pe raza întregului județ.
Polițiștii clujeni supraveghează cu DRONA zonele cu vegetație uscată care ar putea lua foc
Echipamentul tehnic de supraveghere de tip dronă cu sistem de termoviziune, ajută la evitarea producerii arderilor necontrolate care pot avea un impact deosebit de grav asupra comunității.
Atragem atenția asupra faptului că, în conformitate cu OUG 195/2005 privind protecția mediului, se sancționează cu amendă între 3.000 și 6.000 de lei încălcarea obligației proprietarilor și deținătorilor de terenuri cu titlu sau fără titlu, de a nu arde miriștile, stuful, tufărișurile sau vegetația ierboasă, fără acceptul autorității competente pentru protecția mediului și fără informarea în prealabil a serviciilor publice comunitare pentru situații de urgență.
Arderea vegetației uscate se poate realiza doar cu respectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, conform Ordinului Comun nr.605/579 din 2008 al M.A.I. și M.A.D.R.
Conform datelor transmise de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj, de la începutul anului, pompierii au intervenit pentru stingerea a 601 de incendii generate în urma scăpării de sub control a arderilor de vegetație uscată.
Citeste si: INCENDIU dis-de-dimineață pe Calea Turzii, Cluj. O mașină a lovit țeava de gaz a unui imobil și a luat foc