Încep lucrările de introducere a rețelei de canalizare în localitățile Borșa și Borșa-Cătun
Consiliul Județean Cluj a emis autorizația de construire necesară demarării lucrărilor de înființare a rețelelor de canalizare în localitățile clujene Borșa și Borșa-Cătun.
Mai multe localități clujene vor beneficia de rețea de CANALIZARE
Noul serviciu edilitar destinat colectării, transportului și tratării apei uzate urmează a deservi cca. 1.500 de locuitori din cele două localități învecinate.
Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „În cursul acestei săptămâni amplasamentul va fi predat constructorului, astfel încât lucrările vor debuta în câteva zile, după pregătirea șantierului. Conform graficului, acestea vor porni dinspre localitatea de reședință a comunei înspre Borșa-Cătun, de-a lungul drumului județean 109. În final vor fi realizate cca. 270 de racorduri la gospodării”.
Investiția, gestionată de Primăria comunei Borșa, prevede realizarea unui sistem de canalizare ce va acoperi aproape 20 de km de drumuri și străzi. Proiectată să funcționeze în sistem gravitațional pe 90% din lungimea totală, investiția va include amplasarea a 12 stații de pompare. De asemenea, pentru tratarea apei uzate va fi construită o stație de epurare.
Valoarea lucrărilor de execuție este de cca. 14,5 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată prin intermediul programului național de investiții în infrastructură. Lucrările sunt prevăzute să dureze maxim 12 luni.
*
O nouă localitate clujeană va beneficia de canalizare
Consiliul Județean Cluj a emis certificatul de urbanism necesar autorizării lucrărilor de înființare a rețelei de canalizare în localitatea clujeană Panticeu.
Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Deși, inițial, proiectul prevedea doar introducerea conductelor de canalizare și a stațiilor de pompare, ulterior acesta a fost completat și cu o stație de epurare, astfel încât întregul sistem să fie unul integrat și autonom”.
Reședința comunei Panticeu nu dispune în prezent de un sistem centralizat de colectare, transport și epurare a apelor uzate menajere. Pentru rezolvarea acestei situații, Primăria comunei Panticeu a inițiat un proiect ce prevede înființarea unei rețele de canalizare pe o lungime totală cumulată de peste 10 km. Datorită configurației terenului, rețea va funcționa în sistem gravitațional. De asemenea, va fi construită și o stație de epurare pentru tratarea apelor uzate, evacuate de la consumatori.
Prin realizarea acestei investiții se urmărește creșterea gradului de siguranță și confort, precum și îmbunătățirea calității vieții locuitorilor satului Panticeu.