La sfârșitul lunii noiembrie, Kaufland România a inaugurat primul program național destinat cărnii de porc cu proveniență 100% românească. Programul este dezvoltat în parteneriat cu cooperativa agricolă Țara Mea, și cu sprijinul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
Inițiativa denumită Raftul Românesc reprezintă „o dublă premieră pentru România, întrucât încurajează prezența cărnii de porc românească pe rafturile marilor magazine, iar în același timp oferă suport considerabil fermierilor români”, a declarat MarcoHößl, CEO-ul Kaufland Romania.
Kaufland România va prelua carne de porc de la mai mult de 50% din fermele mici și mijlocii din țară, urmând ca numai în cazul în care producția românească este consumată integral să importe carne de porc din Europa. Este primul program care se dedica 100% produselor românești, sprijinind astfel atât consumul cât și economia locală.
Programul Raftul Românesc oferă suport sustenabil în dezvoltarea producției de carne de porc, venind cu o soluție la problema importării a mai bine de 60% din carnea de porc existentă pe piața românească la timpul actual. Inițiativa este structurată pe doi stâlpi, și anume: colectarea cărnii de porc de la fermierii români și schimbarea modalității de hrană a porcilor, în hrană naturala, provenită numai din agricultura românească, evitând astfel furajarea cu soia și încurajând și sectorul vegetal.
Cooperarea pe termen lung cu cooperativa agricolă Țara Mea, își propune asocierea dintre aproximativ 100 de ferme mici și mijlocii, sprijining furajarea corectă a porcilor tineri în vederea obținerii producției de carne înalt calitativă, ce urmează să fie vândută pe rafturile din magazinele ce aparțin întregii rețele Kaufland. Obiectivul programului este ca, până în 2020, să se livreze anual un număr de minim 300.000 de porci, adică în jur de 18.000 de tone/an.
Raluca Sofronia, ABC News Transilvania