duminică, aprilie 13, 2025

Contract de 118,6 milioane de lei semnat pentru reabilitarea tronsonului Agnita-Sighișoara

- Advertisement -spot_img
Must Read

Proiectul care se va realiza în parteneriat între județul Mureș și județul Sibiu are o valoare totală de 118,6 milioane de lei, proiectul fiind finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Regional. La semnarea contractului, eveniment ce a avut loc la sediul Consiliului Județean Sibiu, au fost prezenți domnul Simion Crețu, director general ADR Centru, Președintele Consiliului Județean Sibiu, doamna Daniela Câmpean și Președintele Consiliului Județean Mureș, domnul Péter Ferenc.

”Mă bucur că, la câteva zile după ce am semnat contractul pentru drumul Ungheni-Mica-Tîrnăveni, am reușit să semnăm și acest contract. Este unul dintre proiectele importante pe zona de infrastructură deoarece va ajuta la eliminarea blocajelor din cadrul infrastructurilor rețelelor majore, va îmbunătății circulația persoanelor si mărfurilor în regiunea Centru, prin conectarea infrastructurii rutiere de interes județean din județele Sibiu si Mureș la rețeaua națională și internațională. Le mulțumesc pe această cale partenerilor noștri din județul Sibiu precum și autorităților locale din Sighișoara și Apold pentru implicarea în acest proiect și sper ca și de acum înainte să avem o colaborare în folosul cetățenilor”, a declarat președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc.

Din valoarea totală a proiectului de 118,6 milioane lei, investiţia pe raza judeţului Mureş va fi de 52 milioane lei, contribuţia proprie a Consiliului Judeţean fiind de 1.322.286,96 lei.

DJ 106 are o lungimea totală de 37,312km din care 36,879 km vor fi reabilitați prin prezentul proiect si 0,433 km care au fost deja reabilitați din fonduri proprii ale CJ Mureș. Proiectul actual cuprinde: ranforsare sistem rutier pe 34,9 km (în jud. SB 20,1 km și în jud. MS 14,8 km) și refacere drum cu sistem rutier nou pe 1,9 km (în jud. SB 1,036 km și în jud. MS 0,9 km), construirea a 4 poduri noi (1 în jud. SB și 3 în jud. MS). Pe marginea acestui drum este prevăzută și plantarea a 1.500 de arbori.

Prin investiţiile realizate se va asigura o circulaţie mai bună între localitățile de la graniţa judeţelor Mureş şi Sibiu, precum şi în general între cele două judeţe, ceea ce este favorabil nu numai pentru locuitorii din zonă, dar este important şi din punct de vedere economic si turistic.

Liderul parteneriatului pentru realizarea acestui proiect este județul Sibiu în parteneriat cu județul Mureș, UAT Agnita, UAT Iacobeni, UAT Brădeni, UAT Apold și UAT Sighişoara.

- Advertisement -
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -spot_img
Latest News

Cursuri GRATUITE pentru viitori beneficiari ai programului Start-Up Nation

𝐂𝐮𝐫𝐬𝐮𝐫𝐢 𝐠𝐫𝐚𝐭𝐮𝐢𝐭𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐯𝐢𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢 𝐛𝐞𝐧𝐞𝐟𝐢𝐜𝐢𝐚𝐫𝐢 𝐚𝐢 𝐒𝐭𝐚𝐫𝐭-𝐔𝐩 𝐍𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧!Ministerul Economiei, Digitalizării, Antreprenoriatului și Turismului (MEDAT) anunță lansarea oficială modulului de...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -