Câine legat de mașină și târât pe un câmp din Săndulești. Proprietarul a primit o amendă…

La data de 3 iulie a.c., în urma apariției în spațiul public a unor imagini în care se observa cum un exemplar canin este legat la nivelul gâtului de un autoturism aflat în mișcare, precizăm că polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au demarat verificări din oficiu.

UPDATE: Stăpânul a fost amendat cu 1000 de lei

După prezentarea publică a cazului de cruzime față de un câine, incident care s-a produs la Săndulești, polițiștii s-au autosesizat și au reușit să-l identifice pe bărbatul implicat. Acesta are 50 de ani, este din Săndulești și a fost sancționat cu o amendă de 1000 de lei.

Câine legat de mașină și târât pe un câmp din Săndulești. Proprietarul a primit o amendă…

În cadrul cercetărilor s-a stabilit identitatea proprietarului exemplarului canin, fiind vorba despre un bărbat de 50 de ani, din comuna Săndulești, județul Cluj.


Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei.
În cauză a fost întocmit și un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rănirea cu intenție a animalelor, faptă prevăzută și pedepsită de Legea 205/2004, cu închisoare de la un an la 5 ani sau cu amendă.


Precizăm că la fața locului s-au deplasat și medicii veterinari din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, care în urma verificării stării de sănătate a animalului nu au constatat leziuni care să necesite îngrijiri medicale.

„Așteptăm ca “Poliția animalelor” să se autosesizeze. Și o va face, pentru că a apărut deja în spațiul public. De acesta dată vor fi prompți. După postarea de acum două săptămâni, în care prezentam situația oilor ținute sub cerul liber la 34 de grade, arătam o altă situație în care tradiționalul și brutalul fermier român, parvenit și umflat de fonduri APIA, chinuie un câine, legându-l după mașină. Ca doar are destui. Fapta se încadrează la cruzime și se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani, conform legii 205/2004. Astfel de scene nu sunt singulare și situația animalelor din ferme nu este luată în serios de către Biroul pentru protecția Animalelor – vezi cazul Florești, unde câinii unor persoane defavorizate sunt maltratați de ani buni, iar BPA doar îi vizitează și îi bate pe umăr”, a transmis OPMCB Cluj.

Poliția Animalelor intervine de obicei în astfel de cazuri, iar stăpânii se aleg cu amenzi. Recent, într-un alt caz mediatizat, al câinelui legat pe șantierul drumului expres de la Tureni, stăpânul animalului a fost amendat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This