Omul de afaceri, Avram Gal, susține legiferarea parteneriatelor public-privat pe considerente economice.
Chiar dacă România a înregistrat creștere economică această nu este una „normală” ci o putem compara cu un sofism (silogism sau raționament corect din punct de vedere formal, dar greșit din punctul de vedere al conținutului – fiind bazat pe un echivoc, pe utilizarea aspectelor neesențiale ale fenomenelor etc.-, adesea folosit pentru a induce în eroare). Creșterea economică înregistrată este rezultată pe baza aparitiei excedentului bugetar datorită lipsei investițiilor în genere.
Cea mai bună soluție pentru o creștere economică sustenabila sănătoasă este aceea de a reglementa parteneriatul public-privat. În acest fel vor crește investițiile considerabil ceea ce va duce la creștere economică și bunăstare pe orizontală, se vor crea noi locuri de muncă și indirect vor crește veniturile și încasările la bugetul de stat.
Un alt aspect important, odată cu apariția parteneriatului public-privat va crește și absorbția fondurilor structurale. De asemenea vor crește investițiile în infrastructura rutieră, feroviară și cea energetică, investiții vitale pentru economia României.
,,Un exemplu vă dau în acest sens, finalizarea unui parteneriat public-privat privind construcția megaproiectului Tarnița-Lăpușești. Acest proiect, foarte important pentru Cluj și pentru România, doresc să-l finalizez împreună cu parteneri din China. În articolele următoare vă țin la curent cu această investiție.” a declarat Avram Gal, pentru ABC News Transilvania.