Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Cluj, referindu-se la protestele magistraţilor, că sunt anumiţi magistraţi foarte vocali care de fapt au o altă agendă politică.
Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, vineri, că atât în partidul său, cât şi în PSD, ideea actuală este de a merge pe liste separate la alegerile europarlamentare.
„Nu am luată încă o decizie oficială, dar colegii şi eu am analizat cu atenţie şi avantajele, şi dezavantajele de ordin politic mai larg. Noi, ca partid, raţiunea noastră de a fi a fost aceea de a reprezenta valorile şi principiile liberale în România. Mersul pe o listă comună face ca acest aspect să se estompeze şi există o anumită diluare pe care nu ştiu dacă electoratul nostru o va accepta în totalitate. Există şi impedimente de ordin practic. Noi considerăm că avem posibilitatea să obţinem cinci mandate în PE, iar într-o negociere cu PSD, care va obţine acelaşi scor ca la alegerile trecute, ar însemna practic o treime din mandate să le luăm noi, ceea ce nu ar fi foarte simplu de negociat. În momentul de faţă, şi la ALDE şi la PSD, există o idee de a merge pe liste separate”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, la Cluj-Napoca.
Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a declarat, vineri, în limba maghiară, la Cluj-Napoca, la Congresul UDMR că prezența sa la manifestare are rolul de a-i convinge pe maghiarii din România că sunt cetățeni cu drepturi depline ai țării, transmite MEDIAFAX.
Călin Popescu Tăriceanu a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, în discursul rostit la Congresul UDMR, pe care l-a început în limba maghiară, că românii și maghiarii trebuie să arate că sunt cetățeni ai Europei și reușesc împreună să realizeze reconcilierea dintre cele două state.
”Dragi prieteni și colegi, prezența mea aici simbolizează faptul că îi conving pe maghiarii din România că sunt acasă în România și sunt cetățeni cu drepturi depline. După al doilea război mondial, francezii și germanii au întărit centrii de susținere ai Europei. Românii și maghiarii trebuie să arate că sunt cetățeni ai Europei, că gândesc la fel, că reușesc împreună să realizeze reconcilierea dintre cele două state după o lungă perioadă de vicisitudini în anii comunismului”, a spus Tăriceanu.
Acesta a lăudat UDMR și a spus că este o formațiune cu o vechime de 30 de ani, atașată valorilor europene, al cărei mod de lucru este dialogul, conversația informată, schimbul de argumente și idei, așa cum a demonstrat și la dezbaterile privind bugetul.