Sâmbătă, 29 februarie se organizează la Cluj prima Vânătoare decomori arhitecturale din 2020, o ediție specială, în 2. Participanții la jocul urban tip competiție vor căuta, descoperi, redescoperi, admira, fotografia micile și marile comori arhitecturale din zona istorică a Clujului.
Jocul urban preferat de peste 2000 de persoane se desfășoară de la ora 15:00 într-un timp delimitat în care participanții trebuie să găsească cât mai multe indici. Comorile pe care le vânează sunt mici detalii arhitecturale care vorbesc de alte vremuri, altă estetică și dau farmec unei case, unui cartier, orașului. Practic, echipele de vânătorii caută uși, portaluri, ferestre, bovindouri, ancadramente, decorațiuni si multe altele.
„ Se spune că cel mai bine cunoști o persoană atunci când călătorești cu ea, când vezi cum reacționează într-o zi ploioasă sau când își pierde bagajele. Noi am adăuga că poți să o cunoști la fel de bine la o Vânătoare de comori arhitecturale: rezolvând indicii, căutând portaluri, uși și bovindouri, descoperind ce fel de echipă (bună) faceți și redescoperind arhitectura – barocă, neogotică, Secession – din centrul Clujului.” Ioana Pătrășcoiu, mintea creativă din spatele Vânătorii.
Înscrieri și informații detaliate pentru vânătoarea de la Clujhttp://bit.ly/vanatoare-cluj.
Despre Vânătoarea de comori arhitecturale
Organizată de peste 7 ani, vanătoarea arhitecturală este un joc de echipă prin care participanții devin turiști în orașul lor, se familiarizează cu arhitectura lui (patrimoniul construit) și învață într-un mod distractiv să-l privească altfel. Cu câteva mii de participanți din București, dar și din Câmpulung Muscel, Constanța, Sinaia, Brăila, Arad sau Mediaș, acest concept de evenimente propune redescoperirea arhitecturii și a patrimoniului într-un mod relaxat, pentru a înțelege mai bine orașul, istoria, cultura.