Potrivit Centrului Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC), cutremurul a avut loc la o adâncime de 5 km. Iniţial, același institut anunța o magnitudine de 5,5 grade și o adâncime de 10 km, relatează Reuters.
Un nou CUTREMUR a zguduit Turcia luni dimineața. Până în prezent, 184 de persoane au fost ARESTATE ca responsabili pentru clădirile prăbușite
Seismul de luni s-a produs la trei săptămâni după cutremurul devastator din 6 februarie soldat cu peste 50.000 de morţi în această ţară şi în Siria vecină. Seismul a fost urmat de peste 9.000 de replici şi a distrus sau afectat puternic peste 173.000 de clădiri, lăsând peste 2 milioane de oameni fără adăpost, conform datelor autorităţilor turce.
Până în prezent, Turcia a arestat 184 de persoane suspectate ca fiind responsabile pentru prăbuşirea clădirilor în urma cutremurelor din această lună, iar anchetele se extind.
Turcia extinde ancheta pentru a afla care sunt persoanele responsabile de prăbușirea clădirilor în urma seismelor puternice. Primele informații arată că 184 persoane au fost arestate, fiind considerate suspecte. 160.000 de instituții nu au făcut față cutremurelor, în acestea aflându-se aproximativ 520.000 de apartamente.
Ancheta cu privire la clădirile care s-au prăbușit în Turcia în urma cutremurelor devastatoare a fost extinsă, anunță stirileprotv.ro. Până la ora actuală, informațiile arată că numărul persoanelor care au decedat este peste 50.000.
Peste 600 persoane au fost cercetate în această anchetă, iar 184 sunt arestate. Dintre acestea, 74 purtau responsabilități legale pentru clădiri, 79 erau răspunzătoare pentru lucrările de construcție, 18 erau cele care au făcut în timp modificări în cadrul instituțiilor, iar 13 erau proprietari. În cadrul aceleiași anchete, a fost arestat inclusiv primarul districtului Nurdagi, în provincia Gaziantep.
Noaptea trecută, bilanțul decesurilor din Turcia a ajuns cifra de 44.128. Acest lucru înseamnă că numărul total de persoane care și-au pierdut viața în urma cutremurelor devastatoare, cumulat cu Siria, a ajuns la 50.000. Chiar dacă au trecut aproape trei săptămâni de la tragicele evenimente, nici până la ora actuală nu există un bilanț final al deceselor, având în vedere că autoritățile încă caută pe sub dărămături oameni care au fost afectați de seismele devastatoare. Echipele speciale de intervenție fac verificări serioase în fiecare zi pentru a se asigura că persoanele care au nevoie de ajutor și de îngrijiri medicale le primesc la timp.
Acest lucru este confirmat chiar de un pompier care acționează în Antakya. Acesta a menționat că merge zilnic printre fărâmele clădirilor pentru a căuta persoane care au supraviețuit și care au nevoie de ajutor. Printre dărămături se regăsesc multe rămășițe de oameni…