Terasele se deschid astăzi, dar patronii ies pe pierdere. ”Când deschizi la 20% din capacitate, e un cost, nu un profit”, scrie http://mediafax.ro
Proprietarii de restaurante cu terase deschid astăzi uşile clienţilor, dar ies pe pierdere.
Unele terase au deja prima zi plină de rezervări; prognozele meteo s-ar putea să le dea planurile peste cap.
Două săptămâni de restricţii vor seta bazele noii normalităţi pentru cei care vor să ia masa în oraş.
Un patron de restaurante, Dragoş Petrescu deschide, astăzi, terasele unor restaurante din lanţul pe care îl deţine, dar ştie că nu va face profit.
”Că nu se pune problema să facă profit având, eu ştiu, dintr-o terasă poţi să foloseşti maxim 50% din capacitate, oricât de bine te-ai organiza, iar terasele de obicei reprezintă 30 – 40% din totalul capacităţii de vânzare, adică de număr de locuri. Deci tu deschizi cu 20% din capacitate, foloseşti bucătăria, e un cost, nu este un profit. În prima zi de la redeschiderea teraselor, toate locurile la restaurantele antreprenorului sunt rezervate”, a spus Dragoş Petrescu, patronul lanţului de restaurante CityGrill.
Ordinul care stabileşte regulile pentru funcţionarea teraselor, publicat sâmbătă dimineaţă, spune că ocuparea locurilor se va face cu rezevare anterioară, astfel încât aglomerările la intrare să fie evitate, iar în cazul apariţiei unei infectări cu COVID-19 autorităţile să ştie de unde să înceapă ancheta epidemiologică.
La terasă, un angajat al localului te va conduce la masă şi îţi va face un triaj observaţional. Asta înseamnă că personalul terasei va trebui să detecteze eventuale simptome respiratorii vizibile, caz în care vei fi rugat să părăseşti incinta.
La masă vei sta cu cel mult alte trei persoane, dacă nu sunteţi membri ai aceleiaşi familii, la o distanţă de 1,5 m între voi. Excepţie vor face cazurile în care vei merge cu membrii familiei, persoane cu care să locuieşti în aceeaşi casă. La final, recomandarea este să plătiţi cu cardul.
Consumul de alimente în picioare este, de asemenea, interzis, iar între mese trebuie să existe o distanţă de minimum 2 m. Personalul care te serveşte va purta mască şi mănuşi, iar mănuşile folosite la servire nu vor fi folosite şi la pregătirea mesei.
În plus, personalul terasei îţi va pune la dispoziţie geluri dezinfectante pentru mâini, atât la intrare, cât şi la toalete, urmând să te informeze despre modul în care să le utilizezi, dar şi despre regulile de igienă şi de distanţare fizică.
Fii mereu informat cu http://www.abcnewstransilvania.ro