Cercetătorii Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) au analizat evoluția economică a municipiului Cluj-Napoca și a Zonei Metropolitane Cluj în deceniul precedent pandemiei, realizând și o analiză a impactului crizei COVID-19 asupra pieței muncii din Zona metropolitană Cluj.
Rezultatele au fost prezentate în cadrul unei conferințe de presă ieri, 29 iulie. Vizionează materialul video aici 👉https://youtu.be/lzVTipXALb4
„În perioada 2008-2018 volumul economiei atât din Cluj-Napoca, cât și din Zona Metropolitană Cluj s-a dublat.
Indicatori cheie de performanță: În ultima decadă există un trend ascendent semnificativ pentru toți indicatorii de performanță.
În Cluj-Napoca și în Zona Metropolitană Cluj ratele de creștere înregistrate în perioada 2008 – 2018 au fost identice și au fost de 115% în cazul produsului intern brut, 110% în cazul produsului intern brut per locuitor, 171% pentru veniturile private, respectiv 115% pentru valoarea brută adăugată.
În anul 2018, Cluj-Napoca a înregistrat cea mai ridicată valoare a veniturilor realizate în mediul privat din România, exceptând Bucureștiul. Acestea au fost de aproape 61 mld.lei.”
Mai multe informații despre dinamica economiei municipiului Cluj-Napoca și a zonei metropolitane, dar și o analiză a impactului crizei COVID-19 asupra pieței muncii au fost prezentate de către cercetătorii UBB ieri, 29 iulie.
Detalii suplimentare:
- Universitatea Babeş-Bolyai