Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tişe, a semnat autorizația de construire necesară execuției lucrărilor de edificare, în cadrul Stației de Epurare a Apelor Uzate (S.E.A.U.) Dej, a unei platforme destinate depozitării nămolului.
Stația de epurare a apelor uzate din Dej va fi modernizată cu fonduri europene
Valoarea lucrărilor este de 701.145 lei, finanțarea fiind asigurată prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare – POIM 2014-2020, în cadrul megaproiectului european în valoare de 355,6 milioane de euro.
Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Investițiile pe care le realizăm alături de Compania de Apă Someș în modernizarea și retehnologizarea instalațiilor de epurare contribuie, în mod direct, la îmbunătățirea parametrilor de funcționare a acestui serviciu. Totodată, eficientizarea epurării apei uzate are efecte benefice asupra mediului înconjurător și contribuie la protejarea sănătății cetățenilor deserviți”.
Investiția constă în realizarea, în cadrul S.E.A.U. Dej, a unei platforme din beton armat, acoperite, în vederea depozitării temporare a nămolului rezultat în urma procesului de epurare a apelor uzate, colectate din municipiul Dej și din localitățile învecinate.
Scopul construirii acestei instalații, destinate îmbunătățirii managementului nămolului provenit din tratarea apelor uzate, este acela de eficientizare a transportului acestuia către instalația de uscare și valorificare din cadrul S.E.A.U. Cluj-Napoca. Totodată, pe cale de consecință, va avea loc și o reducere a costurilor de operare aferente unei asemenea stații.
Această nouă investiție este parte a proiectului european în valoare totală de peste 86.000.000 lei care vizează modernizarea a șapte stații de epurare aflate pe teritoriul județelor Cluj și Sălaj și care se află în administrarea Companiei de Apă „Someș”.
Citeste si: Spitalul din Câmpia Turzii va fi dotat în acest an cu un aparat RMN