Răzvan Cherecheș, profesor de sănătate publică în cadrul UBB, a declarat că există posibilitatea ca cei infectați cu COVID-19 să aibă simptome specifice bolii chiar și după câteva luni de la confirmare. Depresia și palpitațiile sunt unele dintre urmări.
Răzvan Cherecheș, profesor de sănătate publică în cadrul UBB, a explicat că există posibilitatea ca cei care au fost infectați cu COVID-19 să prezinte simptome specifice bolii, chiar și la câteva luni de la confirmarea virusului. Febra, palpitațiile ori depresia sunt doar câteva dintre urmările posibile care apar la o distanță mare de timp de la infectare.
Specialistul în sănătate publică a declarat că informația conform căreia unii dintre cei care s-au infectat cu COVID-19 ar continua să aibă simptome chiar și la câteva luni după ce s-au vindecat este adevărată.
„Se numește sindrom de covid lung, iar o parte din cei care au trecut prin boală, chiar și cei asimptomatici, pot să aibă simptome și la o distanță de câteva luni de la momentul infecției. Acestea includ febra intermitentă, durerile de cap, durerile musculare și articulare, durerile în piept, senzația de dezorientare, palpitațiile ori chiar depresia. Aceste simptome pot să apară luni de zile de la infectare, deși nu se știe de ce. Nu avem un tratament clar, însă există studii care se află în desfășurare”, a explicat Răzvan Cherecheș pe rețelele de socializare.
Acesta a precizat că singura modalitate prin care putem preveni atât infecția cu COVID-19 , cât și posibilitatea ca simptomele bolii să continue este vaccinarea.