sâmbătă, ianuarie 11, 2025

Șase noi localități clujene vor beneficia de apă potabilă în sistem centralizat

- Advertisement -spot_img
Must Read

În două dintre acestea va fi introdusă și rețeaua de canalizare

Joi, 1 aprilie a.c., a fost semnat, în prezența președintelui Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe și a vicepreședintelui Marius Mînzat, a conducerii Companiei de Apă „Someș“ și a primarilor comunelor beneficiare, contractul de lucrări ce prevede “Extinderea alimentării cu apă în UAT Cășeiu, Chiuiești și Cuzdrioara și rețele de canalizare în Cuzdrioara, Sic și SEAU Sic”.

Această nouă investiție derulată de Consiliul Județean Cluj și Compania de Apă „Someș” este parte componentă a proiectului european în valoare de 355,6 milioane de euro finanțat prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare – POIM 2014-2020.

             Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Acesta este cel de-al 19-lea contract de lucrări adjudecat, din totalul celor 34 care compun mega-programul de investiții din fonduri europene. În urma implementării acestuia cetățenii din nord-estul județului vor beneficia de apă potabilă furnizată în sistem centralizat, lucru care ne apropie tot mai mult de obiectivul asumat, respectiv racordarea în totalitate a clujenilor la rețeaua de apă”.

Contractul prevede realizarea unor noi rețele de alimentare cu apă în șase sate din patru comune clujene, respectiv Sălătruc și Guga din comuna Cășeiu, Chiuiești, Strâmbu și Măgoaja din comuna Chiuiești și localitatea Cuzdrioara din comuna cu același nume. De asemenea, investiția prevede și înființarea rețelelor de canalizare în localitățile Cuzdrioara și Sic, în ultima urmând a fi construită și o stație modernă de epurare a apelor uzate.

În total, în cadrul contractului se vor construi aducțiuni și rețele noi de distribuție a apei potabile în lungime de cca. 46 de km, cu 6 stații de pompare și 460 de branșamente la imobile. În ce privește rețelele de canalizare, acestea se vor întinde pe cca. 48 de km, cu 8 stații de pompare a apei uzate și aproximativ 2.200 de racorduri.

Noile rețele edilitare vor fi dotate cu un sistem inovator „SCADA” care permite supraveghere automată, de la distanță, a parametrilor de funcționare, astfel încât apa furnizată să fie una de cea mai bună calitate, cu un regim continuu. 

Contractul de lucrări are o valoare de 64.744.298 delei fără TVA, cu o durată de execuție de maximum 21 de luni.    

- Advertisement -
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -spot_img
Latest News

Un alt accident grav a avut loc vineri pe centura Vâlcele-Apahida. O șoferiță de 20 de ani a intrat în parapet

❗️Nou accident azi pe centura Vâlcele-Apahida❗️Un nou accident a avut loc azi pe centura Vâlcele-Apahida, în care o femeie...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -