joi, ianuarie 9, 2025

Rafila: ,,Încă nu suntem în vârful valului 5, vom avea peste 50.000 de cazuri. La final de martie însă vom reveni la normal”. Un studiu îl CONTRAZICE!

- Advertisement -spot_img
Must Read

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, marţi seară, că România nu se află încă în vârful valului cinci al pandemiei de COVID-19 şi că vor urma 10 zile dificile în care se va ajunge la peste 50.000 de cazuri pe zi. Rafila a precizat că, potrivit OMS, numărul cazurilor este încă în creştere, dar se observă o creştere mai lentă la nivel european, ceea ce înseamnă că ne apropiem de un platou. 

Cercetătorii consultați de revista Nature avertizează însă că Omicron nu va încheia pandemia. Pentru a ajunge la endemie, adică să trăim cu virusul, trebuie să ne asumăm un număr de decese și, de asemenea, trebuie ca următoarele mutații să fie blânde.

Rafila: ,,Încă nu suntem în vârful valului 5, vom avea peste 50.000 de cazuri. La final de martie însă vom reveni la normal”

Alexandru Rafila a declarat în timpul unei transmisiuni televiuzate, marţi seară, că sistemul de sănătate din România este pregătit pentru vârful valului cinci al pandemiei de COVID-19.

”Încă nu suntem în vârf, ne apropiem de vârf, avem în faţă circa 10 zile dificile. Suntem pregătiţi, zic eu, şi din punct de vedere al sistemului de sănătate, sigur, nu nelimitat, adică nu putem să ne asumăm o pregătire. Am auzit tot felul de declaraţii demagogice în trecut, suntem pregătiţi să facem faţă la orice. Nu este aşa sistemul de sănătate în general, orice sistem are nişte limite, cel românesc, poate cu atât mai mult, pentru că el nu este uniform distribuit în toată ţara este sunt situaţii diferite de la judeţ la judeţ, dar atât cât am putut să ne pregătim, ne-am pregătit şi cu resurse terapeutice şi cu alocarea unui procent de 20 % din paturile de spital şi lucru care cred că este tot foarte, foarte important este că acordăm o foarte mare atenţie tuturor pacienţilor. Nu mai facem acea greşeală, o consider majoră, în care, practic, oamenii cu alte patologii au avut interzis serviciilor medicale”, a declarat Alexandru Rafila, potrivit news.ro.

Organizația Mondială a Sănătății și mulți cercetători au sugerat că răspândirea rapidă a variantei Omicron a coronavirusului ar putea semnala sfâșitul pandemiei, pentru că imunitatea de turmă va fi atinsă rapid.

Cu toate acestea, cercetătorii consultați de revista Nature avertizează că situația rămâne volatilă.

Strategiile diferite de vaccinare, gradul diferit de imunizare a populației, ratele fluctuante de infectare și decese au creat un peisaj imunologic extrem de divers. Deci, cum se va încheia? Nu cu Omicron, spun cercetătorii consultați de Nature.

„Nu va fi ultima mutație, iar următoarea tulpină va avea alte caracteristici”, a explicat Graham Medley, cercetător care studiază modele de infectare, de la London School of Hygiene & Tropical Medicine, care consiliază Guvernul Marii Britanii în problema pandemiei. 

Numărul de infectări cu Omicron se poate dubla în mai puțin de două zile, mult mai rapid decât orice altă mutație a coronavirusului, ducându-i pe experții în sănătate publică la asemănarea Omicron cu gripa. 

Citeste si: Rafila: Până la sfârșitul lunii martie vom scăpa de o parte din restricții!

- Advertisement -
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -spot_img
Latest News

Accident grav pe o stradă din Cluj-Napoca, la prima oră a dimineții. Trei mașini au daună totală!

❗️Accident grav pe strada Horea din Cluj Napoca❗️Miercuri, la prima oră a dimineții, pe strada Horea, din Cluj Napoca...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -