joi, ianuarie 16, 2025

Primăria Cluj-Napoca colectează textilele uzate în containere dedicate

- Advertisement -spot_img
Must Read

Municipiul Cluj-Napoca face un pas important spre sustenabilitate prin lansarea unui proiect dedicat colectării și reutilizării textilelor uzate. Primele containere sunt deja instalate în: Piața Flora (Mănăștur), Piața Grigorescu, Piața Hermes (Gheorgheni), Piața Zorilor și str. Memorandumului. Suplimentar, clujenii pot duce textilele la Centrul de colectare deșeuri al Primăriei de pe strada Bucium (cartier Mănăștur) și la Centrul de colectare deșeuri al Primăriei de sub Podul Terapia – zona str. Fabricii (cartier Mărăști).

Primăria Cluj-Napoca colectează textilele uzate în containere dedicate

Proiectul va fi extins în toate cartierele orașului, oferind cetățenilor acces facil la acest serviciu. În total, 40 de containere vor fi amplasate în locații de interes din Cluj-Napoca.

Cum sunt gestionate textilele colectate?

Textilele colectate vor trece printr-un proces bine organizat, astfel:

– Din oraș sunt preluate și transportate la CMID de către reprezentanții Supercom

– De la CMID se preiau de către firma parteneră ROSECO pentru sortare în vederea reutilizării și reciclării:

– Firma specializată (ROSECO) face prima dată o sortare pe categorii de articole – clasifică materialele în funcție de categoria acestora, cum ar fi pantaloni, tricouri, jachete etc.

– Apoi se realizează sortarea și pregătirea pentru reutilizare pe criterii de calitate – se verifică starea materialelor și se efectuează pașii necesari pentru ca acestea să fie introduse din nou în circuitul economic

– Materialele care nu pot fi reutilizate se trimit către reciclare mecanică fibre textile sau ajung să fie reciclate / transformate în lavete industriale. Fibrele textile rezultate vor fi materia prima pentru produse utile precum: geotextile, materiale pentru izolații sau fire textile.

– Este important ca textilele puse în aceste containere să fie curate și – pentru a evita contaminarea – să fie puse în pungi.

Proiectul este rezultatul colaborării dintre Primăria Cluj-Napoca, Roseco și Supercom. Prin această inițiativă, orașul promovează economia circulară și contribuie activ la reducerea deșeurilor textile.

Pentru mai multe detalii, vizitați www.roseco.eco.

- Advertisement -
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -spot_img
Latest News

CJ Cluj a semnat contractul pentru pasajul TETAROM III – Jucu

𝐀 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐬𝐞𝐦𝐧𝐚𝐭 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐫𝐚𝐜𝐭𝐮𝐥 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐫𝐞𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐚𝐬𝐚𝐣𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐠𝐚𝐭𝐮𝐫𝐚 𝐢𝐧𝐭𝐫𝐞 𝐃𝐍 𝟏𝐂 𝐬𝐢 𝐃𝐉 𝟏𝟎𝟗𝐃 𝐝𝐢𝐧 𝐳𝐨𝐧𝐚 𝐏𝐚𝐫𝐜𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐈𝐧𝐝𝐮𝐬𝐭𝐫𝐢𝐚𝐥...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -