METEO: Ploi, vijelii și grindină. Vremea se răcește drastic în zilele următoare

28 mai – 2 iunie PLOI, VIJELII ȘI GRINDINĂ

După zilele calde din weekend, vremea se strică iar. Un nucleu de aer rece va aduce ploi torenţiale, vânt şi descărcări electrice.

Nucleele de aer rece în altitudine, cunoscute și sub denumirea de „cut-off lows”, sunt responsabile pentru majoritatea episoadelor de ploi abundente din sezonul cald al anului, în România.

METEO: Ploi, vijelii și grindină. Vremea se răcește drastic în zilele următoare

Vremea va fi instabilã, cu înnorãri temporar accentuate şi perioade cu averse şi descãrcãri electrice pe arii relativ extinse. Vor fi ploi torențiale în Moldova, Dobrogea, Muntenia, Transilvania, Maramureş, zone unde în intervale scurte de timp sau prin acumulare vor fi şi cantitãţi de apã de 15…25 l/mp şi izolat peste 30…40 l/mp.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 18 şi 26 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 16 grade.

Vremea se va încãlzi spre final de săptămână în cea mai mare parte a ţãrii, dar va fi în continuare instabilã. În acest weekend valorile termice vor trece de 32 grade, iar temperaturile resimțițe vor depăși 35 grade.

„Vremea se strică la începutul săptămânii. Până miercuri, 29 mai, se anunță ploi însemnate cantitativ și local furtuni, în Moldova, estul Munteniei, Dobrogea și estul Transilvaniei, iar pe spații mai restrânse și în restul teritoriului.

Dacă săptămâna trecută ploile și furtunile au fost afectat mai mult vestul României, acum vine rândul regiunilor estice.

Responsabil pentru această evoluție a vremii este un nucleu de aer rece în straturile mai înalte ale atmosferei.

*

După data de 4 IUNIE maximele vor începe să crească treptat în majoritatea zonelor Urmând să avem maxime în Vestul României de peste 30/31°C

Sunt posibile după data de 7-8 IUNIE și maxime de peste 33/34°C însă vom reveni atunci cu mai multe detalii despre vreme.

citeste si: METEO: Cum va fi vremea la Cluj, săptămâna aceasta?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This