sâmbătă, ianuarie 11, 2025

Încep lucrările de alimentare cu apă și canalizare în Gherla și localitățile rurale învecinate

- Advertisement -spot_img
Must Read

În data de 17 August 2020, vor începe lucrările în cadrul contractului “CL5 – Extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apǎ şi de canalizare în municipiul Gherla și în sistemul Gherla rural”, din cadrul proiectului major de investiții derulat de Compania de Apă Someș S.A. în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare – POIM 2014-2020.

Contractul a fost semnat în data de 30 aprilie 2020 iar lucrările sunt prevăzute a se finaliza în termen de 24 de luni.

Primele lucrări din cadrul contractului sunt prevăzute să înceapă în localitatea Țaga.

Reamintim că acest Contract are o valoare de 42.843.271,77 lei fără TVAprevede extinderea și reabilitarea rețelei de alimentare cu pe o lungime de 80 km cu 1550 branșamente pe 31 de străzi, respectiv extinderea și reabilitarea rețelei de canalizare se va executa pe o lungime de 11,5 km cu 845 racorduri pe 37 străzi.

Lucrările la infrastructura de apă și canalizare propuse se vor executa pe raza Unităților Administrativ Teritoriale din Gherla (Municipiul Gherla și loc. Hășdate și Silivaș), Sânmărtin (loc. Sânmărtin, Târgușor, Măhal, Diviciorii Mari), Țaga (loc. Țaga, loc Năsal), Buza (loc. Buza), Cătina (loc. Feldioara).

Lucrările din Gherla și zona rurală învecinată, alături de multe alte contracte ce se vor derula până în 2023 în orașele și zona rurală deservită de Compania de Apă Someș S.A. în județele Cluj și Sălaj se realizează în cadrul programului de investiții POIM 2014 – 2020 pentru care Compania de Apă Someș S.A. a atras o a cincea finanțare majoră de la Uniunea Europeană, în valoare totală de 355.636.401 EUR (fără TVA).

Finanțarea investiției se face în proporție de 92,18% din fonduri publice nerambursabile, din care 85% din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, 13% bugetul de stat şi 2% bugete locale, iar pentru cofinanțarea investițiilor, Compania de Apă Someș S.A. va asuma un credit bancar în valoare de 7,82% din valoarea totală.

Obiectivul general al proiectului vizează îmbunătățirea infrastructurii de apă și apă uzată din județele Cluj și Sălaj prin extinderea și dezvoltarea serviciului de alimentare cu apă potabilă, controlată microbiologic, în condiții de siguranță și protecție a sănătății populaţiei în localități care au peste 50 de locuitori și asigurarea colectării și epurării apelor uzate pentru aglomerările mai mari de 2.000 l.e. pentru conformarea cu cerințele directivelor europene privind calitatea apei destinate consumului uman (Directiva 98/83/CE) și epurarea apelor uzate (Directiva 91/271/EEC).

- Advertisement -
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -spot_img
Latest News

Românii vor putea călători FĂRĂ VIZE în SUA începând din 31 martie. România a fost admisă oficial în Visa Waiver

România a fost admisă oficial în programul Visa Waiver al Statelor Unite. Cetățenii români vor putea călători fără vize...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -