joi, ianuarie 9, 2025

Controale la Gazprom și Lukoil: Amenzi de peste 1,4 milioane de lei şi 35 de puncte de lucru închise!

- Advertisement -spot_img
Must Read

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) efectuează controale la benzinăriile Lukoil şi Gazprom din România, potrivit informaţiilor obţinute de Hotnews.ro.

Comisarii ANPC derulează controale şi la alte magazine din România aparţinând unor firme ruseşti, pdupă ce au fost primite mai multe reclamaţii cu privire la comportamente abuzive pe care le-ar fi avut aceste companii.

Controale la Gazprom și Lukoil: Amenzi de peste 1,4 milioane de lei şi 35 de puncte de lucru închise!

Lukoil România are 314 benzinării, este a treia mare companie petrolieră din ţara noastră, iar Gazprom este o subsidiară a companiei sârbe NIS Petrol, deţinută majoritar de Gazprom Neft, divizia petrolieră a companiei ruse de stat Gazprom, potrivit sursei citate.  Potrivit datelor transmise ulterior de reprezentanţii ANPC, luni, 28 februarie, au fost realizate acţiuni de control, într-o manieră unitară de abordare la nivelul întregii ţări, pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu de către operatorii economici care deţin: benzinăriile Lukoil şi Gazprom, precum şi lanţul de magazine Berezka. 

„Situaţia cumplită pe care o traversează omenirea, la acest moment, ne face pe toţi să punem umărul la orice formă de stabilizare a păcii. În puţinele zile trecute de la declanşarea conflictului din ţara vecină, am elaborat un plan, în vederea desfăşurării unor acţiuni de control la operatorii economici care au o cât de mică legătură cu ceea ce trăim acum.  

Începând de astăzi, evaluăm activitatea Gazprom, Lukoil şi a magazinelor ce comercializeaza produse importate din Rusia. Vom încheia acţiunea când fiecare punct de lucru va fi aşezat în ordine şi va fi sanctionat acolo unde situaţia o cere! Deja am constatat că avem de dus şi noi un război cu abaterile de la normele legale şi de bun simţ!”, a declarat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.  

Astfel, în urma verificărilor, comisarii ANPC au constatat nereguli şi, în toate cele 8 regiuni ale ţării, au fost aplicate, până la această oră, 104 amenzi contravenţionale în valoare totală de 1,4 milioane lei, cărora li s-au adăugat următoarele măsuri complementare:

– Oprirea definitivă de la comercializare a unor produse în valoare totală de 58.000 lei  

– Oprirea temporară de la comercializare a unor produse în valoare totală de 128.000 lei   – Oprirea temporară a prestării serviciului, pentru un număr de 35 puncte de lucru  

– Propunerea pentru încetarea practicilor comerciale incorecte  

– Propunere de închidere a unităţii pe o perioadă de până la 6 luni, pentru 5 unităţi   Cele mai importante deficienţe depistate de echipele de control au fost:

– comercializarea unor produse în afara datei durabilităţii minimale  

– deficienţe de informare pe etichetele de produs sau ale raioanelor, referitor la elementele de identificare-caracterizare ale mărfurilor sau la data durabilităţii minimale sau la preţul unitar  

– congelatoare de gheaţă si de îngheţată cu aglomerări de gheaţă vizibile , rezultate din întreruperea lanţului frig, cu urme de produse scurse şi congelate  

– vitrine frig neigienizate şi murdare, pline de praf, mizerie şi insecte moarte  

– pompe de carburant cu urme vizibile de combustibil scurs atât în zona de insula, cât şi pe pavimentul din zona de alimentare  

– bare de protecţie dislocate din pavement, cu şuruburile scoase parţial  

– nerespectarea regimului de temperatură de păstrare a produselor alimentare indicat de producător  

– butelii expuse la comercializare ruginite la bază, cu vopseaua scorojită  

– nerespectarea condiţiilor tehnice pentru desfacerea produselor  

– utilizarea unor spaţii de depozitare insalubre, cu mobilier degradat şi pardoseli neigienizate  

– comercializarea unor produse electronice fără certificate de garanţie  

– lipsa preţurilor unor produse alimentare  

– lipsa menţiunilor ”provenit din produs congelat”  

– practici comerciale înşelătoare  

– utilizarea unor sintagme comerciale de promovare, care nu pot fi probate cu documente sau care se dovedesc a fi neadevărate comparând preţurile din magazin (exemplu „preţ special” etc.)  

– practici comerciale înşelătoare

– neconcordanţa preţului de la raft cu cel de la casa de marcat  

– practici comerciale înşelătoare

– nerespectarea regimului legal al promoţiilor.

- Advertisement -
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -spot_img
Latest News

Accident grav pe o stradă din Cluj-Napoca, la prima oră a dimineții. Trei mașini au daună totală!

❗️Accident grav pe strada Horea din Cluj Napoca❗️Miercuri, la prima oră a dimineții, pe strada Horea, din Cluj Napoca...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -