,,Am vizitat astăzi, alături de dl. viceprimar Dan Tarcea și Ovidiu Cîmpean, director de dezvoltare la Primăria Cluj-Napoca, noul parc realizat cu finanțare europeană, Parcul „Între Lacuri”, unde lucrările se apropie de finalizare”, scrie primarul Emil Boc într-o postare pe facebook.
Parcul cuprinde diverse tipuri de zone de recreere și de joacă, stații de încărcare pentru biciclete și trotinete electrice, toalete automate și spații verzi de aproape 6.000 mp, pe lângă alei, zone de fitness și alte amenajări.
Mai multe poze AICI:
https://m.facebook.com/EmilBoc.Intotdeaunapentruclujeni/
Parcul de 9.450 mp în suprafață va deservi nu doar cei 9.000 de locuitori ai zonei Între Lacuri, ci, sperăm noi, și pe alți clujeni din cartierele apropiate și nu numai. Lucrările au fost iniţial programate să fie finalizate în luna iunie, dar acestea vor fi gata până la data de 15 mai.
Odată ce restricțiile impuse de autorități vor fi ridicate, vă aștept să ne bucurăm împreună de zonele verzi ale Clujului!
Reamintesc coordonatele proiectului Parc Între Lacuri:
– suprafață: 9450 mp
– suprafață verde: 5957 mp
– arbori: 165
– arbuști, gard viu și flori: peste 400 ml
– alei pietonale
– Alei pietonale secundare permeabile din agregate compactate – 588 mp
– Zone protecție din pietriș/ nisip în jurul echipamentelor de fitness/ joacă – 380 mp
– Alei pietonale principale din granit – 1120 mp
– Zone sport și joacă din cauciuc poliuretanic – 1220 mp
– zone interactive și de joacă
– zonă cu echipamente pentru fitness
– stație de încărare pentru biciclete și trotinete electrice
– alte amenajări: Fântână arteziană pavimentală cu jeturi de apă și iluminare LED, pavilion în zona terenului de sport, toalete automate, parcare (185 mp) ș.a.
Viitorul parc este realizat prin finanțare europeană, prin << Programul Operaţional Regional 2014-2020. Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Os. 4.2. Reconversia și refuncționalizarea terenurilor și suprafețelor degradate, vacante sau neutilizate din municipiile reședința de județ. >> Valoarea toatală a proiectului este de 11.110.587,54 lei, din care 9.431.345,35 lei este valoarea nerambursabilă.