„În cel mult o săptămână se vor deschide restaurantele în interior”. Anunţul a fost făcut, joi, de reprezentanţii industriei HORECA după o întâlnire organizată, la Guvern.
Potrivit acestora, până duminică, un grup de lucru comun va finaliza normele pentru deschiderea localurilor, dar şi unele noi pentru terase, unde ar putea fi permis ca la o masă să stea mai mul, de 4 persoane.
Premierul Ludovic Orban a menţionat că scopul acestui demers comun este ca împreună, autorităţi şi sectorul HORECA, să lucreze „pentru siguranţa clienţilor şi pentru a le oferi încredere că atunci când restaurantele îşi vor relua activitatea serviciile vor fi oferite în condiţii de protecţie şi nu va exista riscul îmbolnăvirilor”.
„Reprezentanţii HORECA au apreciat măsurile de sprijinire a turismului cuprinse în Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică şi au oferit sprijinul şi expertiza pentru pregătirea punerii lor în aplicare”, mai menţionează Guvernul.
După patru luni de când restaurantele au pus lacătul pe uşa, primii clienţi vor păşi în interior de săptămâna viitoare, au anunţat, joi, reprezentanţii industriei HORECA. Mai multe asociaţii din domeniu au discutat cu premierul Ludovic Orban şi mai mulţi ministri la Palatul Victoria.
S-au discutat şi normele pentru această etapă de relaxare: se va respecta acea distanţă de 2 metri între mese, angajaţii vor purta masca de protecţie, iar la mese va fi un număr redus de persoane. Normele vor fi finalizate până săptămâna viitoare.
În acest moment, 30 de mii de unităţi la nivel naţional au terasele deschise. Funcţionarea restaurantelor în interior a fost intial programala la 1 iulie, însă a fost amânată. Iar aceasta amânare, spun Reprezentanţii industriei , nu poate fi asociată cu creşterea numărului de cazuri din ultimele zile, întrucât de acum o lună de la deschiderea teraselor s au respectat regulile în mare parte. Sectorul turistic a fost luat prin surprindere de ceea ce s-a întâmplat pe litoral în ultimele weekenduri.
Sursa: stirileprotv.ro