Autoritățile competente atrag atenția asupra pericolelor arderilor necontrolate de vegetație și a consecințelor grave ale nerespectării legislației în vigoare.
Incendiile de vegetație, din ce în ce mai frecvente, pot provoca pagube semnificative, precum: afectarea bunurilor, locuințelor și activităților comerciale, pierderea de vieți omenești sau distrugerea habitatelor naturale a ecosistemului.
Sancțiuni ce se pot aplica pentru nerespectarea legislației în vigoare:
Amenzi între 3.000-6.000 de lei pentru persoane fizice
Amenzi între 25.000-50.000 de lei pentru persoane juridice
Pe această cale, facem un apel către cetățeni pentru a se implica în protejarea mediului și a preveni posibilele incendii de vegetație!, transmite Primăria Turda într-un comunicat.
Cum procedăm cu deșeurile vegetale?
Dorim să vă reamintim modul de colectare a deșeurilor vegetale pe raza municipiului Turda, pentru o desfășurare optimă a activităților gospodărești.
Avem 2 situații, după cum urmează:
. Cetățenii care locuiesc în zonele de case particulare vor preda deșeurile vegetale o dată pe lună, conform programului stabilit.
. Asociațiile de proprietari, care au semnate protocoale de îmgrijire a spațiilor verzi încă din anul 2022, adică un număr de 200 de blocuri, beneficiază de ridicare gratuită a deșeurilor vegetale la cererea administratorilor.
Pentru o mai bună organizare, vă îndemnăm să pregătiți deșeurile pentru colectare și să le plasați în locurile desemnate înainte de data programată.
Pentru informații/sesizări cu privire la serviciile companiei de salubritate SUPERCOM îi puteți contacta la adresa de mail turda@supercom.ro sau telefonic: 0784.011.325.
Citeste si: Before 122: Curs de prim ajutor pentru studenții din cadrul FSPAC, UBB