vineri, ianuarie 10, 2025

Protecția Consumatorului a descins în courtfood-ul VIVO Cluj – Amenzi de peste 335.000 lei și restaurante închise

- Advertisement -spot_img
Must Read

Protecția Consumatorilor Cluj a aplicat amenzi de 335.000 lei în urma unei acțiuni de control desfășurată la food court-ul din incinta centrului comercial Vivo.

Protecția Consumatorului a descins în courtfood-ul VIVO Cluj – Amenzi de peste 335.000 lei și restaurante închise

ANPC Cluj:

„Pe data de 04.01.2023, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj, prin CJPC Cluj, a derulat o serie de acțiuni de control la 21 de operatori economici care își desfășoară activitatea în zona de food-cort din incinta mall-ului Vivo, din Cluj Napoca. Verificările s-au efectuat ca urmare a unei reclamații referitoare la neinformarea consumatorilor cu privire la substanțele posibil alergene, urmărindu-se modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu.

echipa de control a aplicat următoarele sancțiuni:

▶️25 amenzi contravenţionale, în cuantum de 335.000 lei;

▶️16 avertismente;

▶️oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme în valoare de circa 15.000 de lei;

▶️ținând cont de deficiențele constatate, doi operatori economici au decis oprirea voluntară a activității, până la remedierea abaterilor;

▶️oprirea temporară a prestării serviciilor în cazul a 3 operatori economici până la remedierea deficiențelor, respectiv: La Casa Ristorante Pizzeria Pane Dolce SRL, JFK Burger RD SRL, Lunch Box SRL.

Principalele nereguli găsite de inspectorii ANPC au fost următoarele:

▶️identificarea unei importante cantități de excremente de rozătoare, în spațiul de depozitare al făinii;

▶️folosirea unor vitrine frigorifice neigienizate, cu praf în exces, rugină, chedere rupte și corpuri străine;

▶️comercializarea unor produse cu data limită de consum/data durabilității minimale depășită;

▶️depozitarea direct pe paviment a băuturilor răcoritoare și apelor minerale;

▶️comercializarea unor produse cu ambalaje deteriorate;

▶️folosirea unor vitrine frigorifice destinate băuturilor pentru depozitarea produselor alimentare;

▶️lipsă menționării alergenilor, a declarației nutriționale la toate preparatele expuse spre comercializare;

▶️comercializarea unor produse cu modificări organoleptice;

▶️afișarea unei liste incomplete a ingredientelor;

▶️folosirea unor materii prime cu arsuri de congelare în exces;

▶️schimbarea stării termice a materiilor prime și semipreparate;

▶️nerespectarea temperaturii de depozitare a produselor.

După cum se poate observa în câteva imagini, unii operatori au remediat deficiențele.

- Advertisement -
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -spot_img
Latest News

Zeci de intervenții ale salvamontiștilor clujeni în perioada vacanței de iarnă

44 de intervenții ale salvamontiștilor clujeni în perioada vacanței de iarnăVacanța de iarnă a elevilor și zilele libere prilejuite...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -