Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat luni că Gabriela Szabo a pierdut procesul împotriva municipalității care a contestat concedierea din funcția de director al Clubului Sportiv Municipal (CSM) București, potrivit G4Media. Decizia Tribunalui București nu este definitivă, a precizat fosta atletă într-un drept la replică.
Gabriela Szabo a transmis că luni fost pronunțată solutia în primă instanță în dosarul în care a solicitat anularea dispoziției de desfacere a contractului de muncă din funcția de Director General al C.S.M.B.
Tribunalul București a decis că cererea este neîntemeiată și implicit că procedura a fost respectată.
Astfel, procedura disciplinară a fost confirmată din punct de vedere al legalității, a mai transmis Szabo, precizând că hotărârea de astăzi, 6 noiembrie, este una nedefinitivă, urmând ca Curtea de Apel să judece litigiul.
„În ceea ce privește obiectul procedurilor de instanță, niciunul dintre punctele menționate de Primarul General într-o nouă postare electorală pe Facebook nu se regăsesc în decizia de desfacere a contractului de muncă”, a mai transmis Szabo.
Nicușor Dan: “Gabriela Szabo a pierdut procesul împotriva noastră în care a contestat măsura concedierii din funcția de director al CSM București.
🟢 Decizia desfacerii contractului de muncă a venit ca urmare a concluziilor Comisiei de Disciplină în care aceasta fost trimisă după ce Corpul de Control a descoperit mai multe nereguli în desfășurarea activității ei ca director al CSM.
🟢 Printre concluzii, Corpul de Control a reținut că în anul 2018, sub conducerea Gabrielei Szabo CSM a plătit prime în valoare totală de 1.076.330 de lei unor angajați care nu aveau dreptul la acești bani, mai exact personalului administrativ. Primele pentru câștigarea competițiilor se puteau acorda potrivit legislației în vigoare la acel moment numai sportivilor și colectivelor tehnice (antrenori, medici, kinetoterapeuți).
🟢 Mai mult, o parte consistentă din suma totală achitată personalului administrativ, respectiv 190.965 de lei, a fost încasată în mai multe tranșe de directorul general al CSM, Gabriela Szabo, tot sub formă de primă.
🟢 În plus, Corpul de Control a constatat și că reorganizările succesive ale instituției, făcute în 2017-2019, au fost deficitare, neducând la o îmbunătățire a activității.
🟢 Totodată, litigiile din perioada 2018-2022 au generat costuri de 2.928.065 de lei reprezentând cheltuieli cu avocații de 1.205.213 de lei și despăgubiri și cheltuieli de judecată în valoare de 1.722.852 de lei (până la acest moment).