Produsul românesc din carne de porc afumată „Salinate de Turda”a primit aprobarea Comisiei Europene pentru a deveni produs cu indicație geografică protejată (IGP)

0
128

Comisia Europeană a aprobat astăzi, 3 noiembrie, adăugarea produsului românesc din carne de porc afumată „Salinate de Turda” în registrul indicațiilor geografice protejate (IGP), se precizează pe pagina de Facebook a Comisiei Europene în România.

„Salinate de Turda” desemnează un produs afumat și uscat din carne de porc, obținut din ceafă, cotlet, piept și pulpă de porc, care sunt sărate în saramură naturală („mărătoare”) combinată cu un amestec de condimente, zaharuri și culturi lactice, maturate timp de 5-7 zile, afumate cu lemn de esență tare și supuse apoi unui proces de maturare-uscare timp de 20-28 de zile.

 Această nouă denumire va fi adăugată în lista celor 1 661 de produse alimentare care sunt deja protejate. Lista tuturor indicațiilor geografice protejate poate fi găsită în baza de date eAmbrosia.

Sursă imagine: Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.