DEPISTAȚI ÎN FLAGRANT CU PESTE 769.000 DE ȚIGARETE NETIMBRATE – ARESTAȚI PREVENTIV PENTRU CONTRABANDĂ
Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dej, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dej, au desfășurat mai multe activități într-un dosar penal întocmit sub aspectul infracțiunii de contrabandă.
3 bărbați, depistați în flagrant cu 769.400 de țigarete, au fost reținuți și ulterior arestați preventiv pentru 30 de zile.
3 bărbați arestați după ce au fost prinși cu duba plină cu produse de CONTRABANDĂ
La data de 10 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dej, aflați în cadrul unei intervenții sesizate prin intermediul SNUAU 112, au depistat, într-o hală situată în zona străzii Dumbrava Roșie din municipiul Dej, un autoturism și o autoutilitară, în proximitatea cărora se aflau 3 bărbați care manipulau o cutie.
În continuare, polițiștii au identificat persoanele în cauză, și anume, 3 bărbați, de 36 de ani, doi dintre aceștia din orașul Șomcuta Mare, județul Maramureș, iar unul din municipiul Gherla.
În urma controlului autovehiculelor, au fost descoperite și ridicate 769.400 de țigarete netimbrate, de diferite mărci.
În urma probatoriului administrat, bărbații au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, iar ulterior au fost prezentați magistraților, care au dispus arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile.
În continuarea cercetărilor, la data de 12 mai a.c., sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dej au fost efectuate 3 percheziții domiciliare, în orașul Șomcuta Mare, județul Maramureș și în localitatea Livada, județul Cluj, unde au fost găsite și ridicate diverse bunuri de interes pentru cauză.
De asemenea, cele două autovehicule au fost puse sub măsura sechestrului asigurator.
La activități s-a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj-Napoca, Secției 5 Poliție Rurală Dej, Serviciului Criminalistic și Serviciului de Investigare a Criminalității Economice.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale.
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penal este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă prezumția de nevinovăție.