Luni, 24 aprilie a.c., la Spitalul Municipal „Dr. Cornel Igna” din Câmpia Turzii a fost inaugurat noul aparat de rezonanță magnetică nucleară (RMN) achiziționat cu sprijinul financiar semnificativ al Consiliului Județean Cluj.
RMN ultraperformant, inaugurat la Spitalul din Câmpia Turzii
Pentru această investiție, forul administrativ județean a alocat în anul precedent, din bugetul propriu al instituției, nu mai puțin de 1.500.000 de lei și a nominalizat și suma de 500.000 de lei, corespunzătoare cotelor defalcate din impozitul pe venit pe anul 2022.
Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Beneficiari ai acestei investiții vor fi circa 60.000 de cetățeni din Câmpia Turzii și din comunele limitrofe, pentru că, odată cu punerea în funcțiune a RMN-ului, au un acces mai facil și rapid, aproape de casă, la investigațiile realizate cu ajutorul acestui aparat de ultimă generație. În ce ne privește, vom continua să sprijinim spitalele clujene în realizarea investițiilor necesare, conștienți fiind că sănătatea este bunul cel mai de preț!”
Echipamentul de înaltă tehnologie, cu 16 canale, este utilizat în cadrul Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală al Spitalului Municipal „Dr. Cornel Igna” din Câmpia Turzii.
Rezonanța Magnetică Nucleară este o procedură non invazivă, neiradiantă, care permite obținerea unor imagini detaliate, clare și precise și ajută cadrele medicale să pună un diagnostic cât mai corect, într-un interval de timp redus.
*
Primăria Câmpia Turzii: De astăzi, investigațiile RMN sunt o realitate, la Câmpia Turzii
A fost inaugurat aparatul RMN de ultimă generație, din dotarea Spitalului Municipal „Dr. Cornel IGNA”. În prezența domnului primar, Dorin Nicolae LOJIGAN, a doamnei prefect, Irina Munteanu, precum și a invitaților din mass-media, conducerea unității medicale, prin domnul manager, Adrian Antal, domnul director medical, Sergiu Pătcaș și medicul coordonator al Laboratorului de Radiologie, doamna Meda Costantea, a prezentat detalii despre utilitatea și importanța aparatului.
Investigațiile imagistice non-invazive, care se vor efectua cu acest aparat, vor contribui semnificativ la creșterea gradului de performanță și precizie al intervențiilor chirurgicale efectuate în Spitalul Municipal „Dr. Cornel Igna”.
Aparatul de rezonanță magnetică nucleară din dotarea spitalului este unul de înaltă precizie, cu o inducție magnetică de 1.5 TESLA și 16 canale, care permite investigarea non-invazivă și diagnosticarea unui număr mare de patologii, boli și afecțiuni ale corpului uman. De la afecțiuni ale sistemului osos, la patologii cerebrale, de coloană vertebrală, cardiologice, angiografii, până la patologii ale sistemului genital feminin sau a organelor interne moi, toate pot fi investigate imagistic, prin intermediul acestui aparat RMN.
„Vreau să le mulțumesc tuturor membrilor Consiliului Județean Cluj, dar în special domnilor Alin Tișe și Dumitru Drăghici, pentru aportul pe care instituția amintită anterior și-a adus-o la achiziționarea acestui aparat, cu o valoare de aproape un milion de euro. Anul trecut, am inaugurat Computerul Tomograf de la Spitalul din Câmpia Turzii, lucru care a dus ca inclusiv persoane din Turda să vină la Câmpia Turzii pentru a-și face un CT. Astăzi inaugurăm aparatul RMN, singurul de acest gen dinafara reședinței județului Cluj. Sunt convins că prin investigațiile efectuate cu acest aparat RMN, mulți oameni atât din Câmpia Turzii, cât și din comunele arondate vor putea să-și diagnosticheze diverse boli, să se trateze de ele, fără a mai fi nevoie să se deplaseze la Cluj Napoca. Taxa minimă, pentru cel mai simplu RMN este de 450 de lei, în condițiile în care, la Cluj Napoca, variază, de la 700, la 800 sau chiar 1000 de lei, în funcție de clinica aleasă. Îl felicit pe domnul manager, Adrian Antal, cât și pe întregul colectiv medical și administrativ pentru evoluția acestui spital”, afirmă domnul primar, Dorin Nicolae LOJIGAN.
Citeste si: Aparatul RMN de la Câmpia Turzii a costat Consiliul Județean Cluj nu mai puțin de 1.500.000 de lei