La data de 8 martie a.c., un bărbat în vârstă de 27 de ani, din comuna Apahida a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce a fost reținut de polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Apahida, pentru infracțiunile de lipsire de libertate în mod ilegal, violență în familie și amenințare.
Violență domestică în Apahida. Agresorul și-a încuiat victima după ce a agresat-o fizic. Ce faci în astfel de cazuri?
În urma sesizării din data de 6 martie a.c. și a investigaților efectuate de polițiști a reieșit faptul că în data de 5 martie a.c., în jurul orei 20.30, în timp ce se afla într-o locuință din comuna Apahida împreună cu o femeie în vârstă de 38 de ani, pe fondul unui conflict verbal, bărbatul ar fi agresat-o fizic pe aceasta, iar ulterior ar fi încuiat-o, pentru câteva ore, într-una dintre încăperile imobilului.
În baza probatoriului administrat de polițiști, bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, ulterior Judecătoria Cluj-Napoca a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.
Principale recomandări ale poliţiştilor, pentru prevenirea şi gestionarea cazurilor de violenţă domestică:
• Evitați conflictele cu partenerul de viață sau cu alți membri ai familiei, atunci când se află sub influenţa băuturilor alcoolice!
• Subiectele care pot genera stări conflictuale, cum ar fi relații extraconjugale sau neonorarea obligației de întreținere necesită a fi tratate cu tact și răbdare, ținând cont de emotivitatea firească identificată în aceste cazuri.
• Păstrează într-un loc doar de tine ştiut copii ale documentelor de identitate şi eventual, o sumă de bani, pe care să le poţi lua cu tine în situaţia în care eşti nevoit(ă) să părăseşti în grabă locuinţa!
Ce poţi face dacă eşti victima violenţei domestice?
- Să te prezinţi la medicul legist pentru constatarea leziunilor produse prin agresare şi obţinerea certificatului medico-legal. Încadrarea juridică a faptei se face în funcţie de numărul zilelor de îngrijiri medicale.
- Să te prezinţi imediat la Poliţie pentru a sesiza evenimentul și depunea unei plângeri.
- Să te adresezi Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului, în cazul în care copiii au asistat la violenţe sau au fost victimele violenţelor.
- Să nu îţi retragi plângerea.
- Să soliciţi instanţei de judecată emiterea unui ordin de protecţie care te va apăra de agresor.
Ia atitudine, spune nu violenței! Semnalează din timp orice incident de această natură și nu ezita să ceri sprijinul polițiștilor!
Citeste si: Ministrul Muncii în vizită de lucru la Cluj alături de liderii PSD