duminică, ianuarie 12, 2025

Noapte bună, România! CCR a amnistiat în masă toţi PLAGIATORII din România

- Advertisement -spot_img
Must Read

Curtea Constituțională a decis, miercuri, că retragerea titlului de doctor în cazul constatării unui plagiat e constituțională doar atât timp cât se referă la cazurile în care acest titlu „nu a intrat în circuitul civil și nu a produs efecte juridice”.

Noapte bună, România! CCR a amnistiat în masă toţi PLAGIATORII din România

Jurnalista Emilia Şercan, jurnalista renumită pentru faptul că a demascat plagiaturile unora dintre cei mai puternici politicieni din ţară, acuză că CCR tocmai a „amnistiat în masă toţi plagiatorii”.

Mai exact, dacă la Ministerul Educației a apucat să fie semnat ordinul care atribuie titlul de doctor, respectivul rămâne cu această distincție academică, inclusiv în condițiile în care se dovedește că teza a fost plagiată.

Decizia CCR a fost adoptată în unanimitate. Sesizarea fusese făcută în cazul unei foste judecătoare, Corina Michaela Jîjîie, care a contestat la Curtea de Apel Ploiești, în contencios administrativ, decizia de plagiat a comisiei CNATDCU privind teza sa de doctorat. CNATCU stabilise în 2020 că teza sa este plagiată și, în consecință, a stabilit retragerea titlului.

Despre efectele acestei decizii CCR, ce urmează să fie motivată, a vorbit jurnalista Emilia Șercan.

„S-a terminat cu integritatea academică în țara asta. Curtea Constituțională a României (CCR) tocmai a amnistiat în masă toți plagiatorii din România cărora de acum înainte nu li se va mai putea retrage titlul de doctor pentru plagiat. (…)

Un titlu de doctor obținut în baza unei teze de doctorat plagiate va putea fi retras doar înainte ca ministrul Educației să semneze ordinul de ministru prin care atribuie titlul de doctor. Ce s-a plagiat până acum, rămâne bun plagiat. Va deveni bun național, va putea intra în patrimoniul cultural al țărișoarei!”, a scris pe Facebook Emilia Șercan.

Jurnalista, care a demascat numeroase plagiate, consideră că decizia Curții „este lipsită nu numai de logică, dar și de fundament juridic”, pentru că „un titlul de doctor NU există decât în momentul în care este semnat ordinul de atribuire a titlului de către ministru”, astfel că nu are cum să producă niciun efect înainte.

Ea consideră că magistrații CCR nu fac astfel decât „să scape hoardele de impostori din politică, justiție, servicii, administrație etc.”.

„Concluzia e simplă: pohta ce-a pohtit fostul triplu academician, rămas doar dublu academician Sorin Cîmpeanu s-a materializat cu mâna CCR. De acum înainte nu se vor mai putea retrage titluri de doctor pentru plagiat de niciun organism științific, nici măcar de universitatea care l-a acordat.

Singura varianta în care se va putea spune că o teză e plagiată va fi prin anchete de presă – acest drept nu ni-l veți putea lua, domnilor protectori de impostori și plagiatori! Doar că anchetele de presă nu vor mai avea niciun efect juridic de acum înainte. Nimeni nu va mai plăti nici măcar cu titlul de doctor impostura în țara asta.

Educația a fost făcută praf taman în mandatul tătucului ‘României educate’, la fel cum a fost făcută praf justiția, iar acum și democrația însăși prin ororile gândite în laboratoarele securiștilor, ăia de au umplut țara până la refuz cu plagiate și impostori. Noapte bună, România!”, conchide jurnalista.

Redăm postarea Emiliei Şercan:

S-a terminat cu integritatea academică în ţara asta. Curtea Constituţională a României (CCR) tocmai a amnistiat în masă toţi plagiatorii din România cărora de acum înainte nu li se va mai putea retrage titlul de doctor pentru plagiat.

CCR a admis o excepţie de neconstituţionalitate invocată de fosta judecătoare de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Corina Michaela Jîjîie, care a atacat articolul 170, alin. 1, lit. b din Legea Educaţiei, care zice aşa:

„(1) În cazul nerespectării standardelor de calitate sau de etică profesională, Ministerul Educaţiei şi Cercetării, pe baza unor rapoarte externe de evaluare, întocmite, după caz, de CNATDCU, de CNCS, de Consiliul de etică şi management universitar sau de Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării, poate lua următoarele măsuri, alternativ sau simultan:

b) retragerea titlului de doctor”.

Ce a decis azi CCR, într-un comunicat de presă:

“A admis excepţia de neconstituţionalitate şi a constatat că dispoziţiile art. 170 alin. (1) lit. b) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011 sunt constituţionale în măsură în care se referă la retragerea titlului de doctor care nu a intrat în circuitul civil şi nu a produs efecte juridice”.

Şi acum să vă traduc decizia: un titlu de doctor obţinut în baza unei teze de doctorat plagiate va putea fi retras doar înainte ca ministrul Educaţiei să semneze ordinul de ministru prin care atribuie titlul de doctor. Ce s-a plagiat până acum, rămâne bun plagiat. Va deveni bun naţional, va putea intra în patrimoniul cultural al ţărişoarei!

Totuşi, această decizie, care încă nu este motivată, este una lipsită nu numai de logică, dar şi de fundament juridic. Să explic de ce:

1. Titlul de doctor este emis doar de ministrul Educaţiei. Comisia de susţinere a unei teze de doctorat propune acordarea titlului, iar CNATDCU validează sau invalidează decizia comisiei de susţinere, adică propunerea.

2. CCR spune în comunicatul de presă aşa: „dispoziţiile art.170 alin. (1) lit. b) din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011 sunt constituţionale în măsura în care se referă la retragerea titlului de doctor care nu a intrat în circuitul civil şi nu a produs efecte juridice”. Un titlul de doctor NU există decât în momentul în care este semnat ordinul de atribuire a titlului de către ministru, deci anterior ce să intre în circuitul civil şi ce efecte juridice ar putea produce?

3. Cum va justifica din punct de vedere juridic această decizie CCR, care a fost dată deşi e ilogică şi lipsită de fundament juridic, doar ca să scape hoardele de impostori din politică, justiţie, servicii, administraţie etc.?

Citeste si: Scandal între Boc și Ungureanu: Un terchea-berchea. Teza mea e publicată şi poate fi găsită în biblioteci

- Advertisement -
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -spot_img
Latest News

Românii vor putea călători FĂRĂ VIZE în SUA începând din 31 martie. România a fost admisă oficial în Visa Waiver

România a fost admisă oficial în programul Visa Waiver al Statelor Unite. Cetățenii români vor putea călători fără vize...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -