Rezervaţia naturală Cheile Turzii este inclusă pe listele UNESCO, printre cele mai importante monumente naturale din lume. Zona găzduieşte peste o mie de specii de plante, animale şi fluturi.
Cheile Turzii pe listele UNESCO. Turiştii străini sunt fascinați de peisaje ,,Iubesc ţara asta”
Obiectivul oferă un peisaj spectaculos, cu stânci înalte şi abrupte dar şi cu peste o mie de specii de plante şi fluturi.
Rezervaţia naturală Cheile Turzii este o destinaţie spectaculoasă, atât pentru iubitorii de natură, cât şi pentru alpinişti. Aici se găsesc peste 350 de trasee, de diferite lungimi.
Cei care aleg un traseu clasic trebuie să meargă doi kilometri printre stânci şi să trecă patru poduri suspendate. Nu este tocmai uşor, însă priveliştea este superbă. “Apă, munţi, totul e foarte fain. Am fost şi la Braşov, dar aici e mult mai fain”, crede un turist, potrivit observatornews.ro.
Chiar şi turiştii străini sunt impresionaţi de această zonă: “Îmi plac Cheile Turzii. Am venit cu prieteni din Israel şi sunt blogger. România e o ţară foarte frumoasă”. Un alt turist străin face o altă confesiune: “Iubesc ţara asta. Este o ţară foarte frumoasă. Natura de aici este superbă, e neatinsă de om şi totul e în siguranţă”.
Pe lângă traseul clasic, pe poteca ce urmează cursul văii, cei care vin la Cheile Turzii pot descoperi şi cele 60 de peşteri ascunse în versanţi. Singura cale de a ajunge la ele este un traseu de via ferata, care urcă până la o diferenţă de nivel de peste 200 de metri.
Traseul de via ferrata se poate parcurge doar cu echipament special şi durează între 1 şi 3 ore. La fel de spectaculoasă este însă şi tiroliana din Cheile Turzii, care atinge, la coborâre, o viteză de circa 70 de kilometri pe oră.
Sursa: clujcapitala.ro
Citeste si: Povestea The Coffee Van din Cheile Turzii. Vezi cum un cuplu şi-a transformat visul într-o afacere de succes