„Pumele” Bazei 71 Aeriană în acțiune

0
257

În Baza 71 Aeriană General Emanoil Ionescu de la Câmpia Turzii, instrucția este un capitol definitoriu. În cadrul Escadrilei 713 Elicoptere, tinerii sosiți aici, piloți și personal tehnico-ingineresc, se intruiesc asiduu sub supravegherea atentă a celor cu experiență, scrie presamil.ro.

Am fost câteva zile alături de elicopteriștii de la Câmpia Turzii. Am văzut o echipă sudată, dornică de acțiune, serioasă și dedicată unui zbor în siguranță. Nu au o activitate ușoară, mai ales că primăvară aceasta este capricioasă. Tinerii se implică mult în procesul de pregătire.Au de la cine să învețe, zboară mult și sunt deja parte a echipelor de piloți sau tehnice. Dar să nu credeți că totul e ușor! Manualele, hărțile, regulamentele sunt citite și aplicate, tinerii având examene dure de susținut. Apoi urmează zborul. Fie că zboară cu vestitul IAR-330 Puma sau IAR-330 SOCAT, tinerii piloți sunt conștienți că e un drum lung până la performanță.

Învață și zboară! I-am privit într-o zi de instrucție și m-am bucurat că au venit pe plaiurile transilvănene și au întregit echipa.

Sunt sprijiniți de cei cu experiență și devin conștienți, din ce în ce mai mult, de misiunea lor și a bazei. În timp ce mulți tineri de vârsta lor nu au un plan foarte bine conturat, piloții, inginerii, maiștrii militari veniți la Escadrila 713 Elicoptere privesc viitorul cu mult realism și își construiesc cariere frumoase. Învață mult și, atunci când sunt pregătiți, simt gustul zborului.

I-am însoțit într-un zbor peste Transilvania, aflată în prag de explozie a primăverii.

Aveau mâna sigură pe manșă, le-am auzit în căști rapoartele regulamentare, au exersat din plin ce au învățat la sala de pregătire, au zburat în siguranță peste dealurile și câmpiile Ardealului, peste Mureș și Arieș, au asigurat cu succes o zonă de debarcare și au zburat în diferite formații.

Piloți și tehnicii de bord cu experiență le urmăreau cu atenție orice manevră, stilul de zbor, îi asaltau cu întrebări. Cei tineri răspundeau calm și se corectau imediat atunci când le era atrasă atenția. Ușor, se sudau echipe, creștea încrederea în forțele proprii. Împreună cu colegul meu, am imortalizat crâmpeie din activitatea lor. Transferul de experiență înseamnă, pentru mine, îndrumarea tinerei generații pentru a reuși să realizeze ceea ce și-a propus, pas cu pas, atât pe plan profesional, ca piloți, cât și din perspectiva carierei militare. De asemenea, urmăresc crearea unei echipe motivate, în care fiecare se străduiește să-și facă cât mai bine datoria. Escadrila 713 Elicoptere înseamnă oameni, locul, spațiul și timpul în care visurile mele și, sper că și ale celor ce vin din spate, au prins aripi. E a doua noastră casă, a declarat căpitan-comandorul Gabriel Titi Stăncoiu, comandant de patrulă, cu peste 3.150 de ore de zbor la activ.

Sursa:http://presamil.ro/pumele-transilvane-actiune/?fbclid=IwAR0dVLqBEndKmBjiutt0IOmek0FeDBhjFKsaqDxCqW5ceAFbEd2JtGuov40

Foto:Eugen Mihai, Lucian Irimia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.