Consiliul Județean Cluj a obținut omologarea traseelor turistice din zonele Făget și Tarnița, două dintre cele mai frecventate destinații din județul Cluj.
Traseele turistice din Făget și zona Tarnița au fost omologate
Certificatele de omologare au fost emise de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, în baza documentației elaborate de forul administrativ județean împreună cu Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj. Toate aceste trasee – unele istorice și altele noi – au fost marcate, curățate, iar rutele au fost optimizate de către angajații și voluntarii Serviciului Salvamont-Salvaspeo Cluj, cărora li s-au alăturat și reprezentanți ai ONG-urilor clujene, astfel încât turiștii să le poată parcurge în siguranță.
Condițiile materiale și financiare necesare lucrărilor de amenajare și întreținere a traseelor turistice montane au fost asigurate de către Consiliul Județean Cluj.
În Pădurea Făget au fost deja montate panouri informative cu traseele turistice, iar în zona Tarnița, acestea vor fi montate în cursul acestei săptămâni.
Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Județul nostru este recunoscut pentru peisajele naturale excepționale și traseele montane extrem de apreciate de iubitorii de natură. Ne dorim ca acestea să fie valorificate la adevărata lor valoare iar, în acest sens, împreună cu Serviciul Salvamont-Salvaspeo Cluj, ne asigurăm în permanență de întreținerea lor corespunzătoare.”
Traseele turistice omologate în zona turistică Făget sunt:
· Mănăștur – Râtul Popii – Râtul Penii – Vf. Peana (cruce albastră)
· Izvorul Sf. Ioan – Vf. Peana (cruce roșie)
· Vf. Peana – Casele Micești (banda galbenă)
· Camping Făget – Fântâna Bilașcu – Vf. Peana (banda albastră)
· Izvorul Sf. Ioan – Belvedere – Râtul Penii (triunghi roșu)
· Mănăștur (str. Basarabia) – Capul Dealului (banda galbenă)
Traseele turistice omologate în zona turistică Tarnița sunt:
· Circuit Piatra lui Lucaci (punct roșu)
· Circuitul Piatra Corbilor (punct galben)
· Versant stâng Tarnița (banda albastră)