Federația Națională a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar, un ONG care încearcă să intermedieze relația părinților și elevilor cu MEN, a trimis o adresă către Ministerele Educației și Sănătății, în care solicită suspendarea cursurilor față în față și trecerea lor în online în localitățile în care incidența cazurilor de COVID depășește pragul de 6 la mia de locuitori.
Asociațiile de părinți cer trecerea elevilor la școala online pentru câteva săptămâni. Sunteți de acord?
Pe 30 septembrie, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a eliminat pragul de infectare de 6 la mie pentru închiderea școlilor.
Decizia de trecere în online urma să fie luată de conducerea unităților de învățământ, în funcție de apariția unor cazuri de COVID-19 în rândul elevilor sau cadrelor didactice. Miniștrii educației și sănătății au semnat, pe 1 octombrie, ordinul comun care prevedea noile reguli pe baza cărora vor funcționa toate școlile și grădinițele din România începând din 4 octombrie.
Documentul prevede că o școală sau grădiniță se închide și trece la învățământ online când jumătate dintre clase sau grupe au activitatea suspendată din cauza unor cazuri confirmate de COVID-19.
Acum, din cauza creșterii numărului de cazuri în rândul elevilor, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți a cerut Ministerelor Educației și Sănătății, printr-o solicitare adresată miniștrilor Sorin Câmpeanu și Cseke Atilla, suspendarea cursurilor și trecerea lor în online în localitățile unde rata incidenței depășește pragul de 6 cazuri la mie, calculată pe ultimele 14 zile.
Potrivit datelor raportate de autorități pe 6 octombrie și citate de Digi24, 12.978 de elevi s-au infectat cu coronavirus de la începutul anului școlar. Sunt 4.932 de profesori contaminați. 278.024 de clase sunt în online, iar 21 de școli sunt deja integral în sistem online.