20.07.2021 – Localitatea Mihai Viteazu – intervenții decolmatare canal colector înfundat.
ℹ Zilnic, cantități mari de gunoi menajer, produse de igienă intimă, îmbracăminte sau materiale de construcții înfundă canalizarea, blochează echipamentele de pompare și liniile de epurare.
Televizor printre gunoaiele care înfundă canalul. Ce transmite Compania de Apă Arieș?
➡ Pe parcursul intervenției din localitatea Mihai Viteazu, după cum se poate observa și în poze, printre resturile găsite în canalul colector s-a aflat inclusiv un televizor.📺
▶Conform statisticilor, de cele mai multe ori, motivul înfundării sistemului de canalizare nu este unul de ordin tehnic, pe primele locuri printre cauzele care determină colmatarea sistemului de canalizare sunt nerespectarea regulilor elementare de utilizare al sistemului de canalizare
❗Atragem atenția tuturor utilizatorilor serviciului de canalizare să nu arunce în vasul de toaletă măștile, mănușile de protecție sau servețele dezinfectante nedegradabile, după folosirea acestora. Alături de alte materiale, aceste obiecte pot crea blocaje ale rețelei de canalizare menajeră, înfundă echipamentele de pompare a apei uzate, provocând arderea pompelor precum și blocajul grătarelor de la intrarea în stațiile de pompare apă uzată, provocând consecințe neplăcute pentru toți utilizatorii. Practic, toate obiectele menționate trebuie aruncate doar la coșul de gunoi.
🚧Pe lângă intervențiile în vederea remedierii defecțiunilor și blocajelor din rețea, personalul ce deservește întreținerea rețelei face demersuri considerabile în această perioadă dificilă pe care o traversăm pentru limitarea disconfortului clienților. In ultima perioadă blocajele din rețeaua de canalizare au crescut, cu repercusiuni directe asupra funcționării întregului sistem de canalizare dar și a stației de epurare.
ℹ Înfundările reţelelor interioare şi blocarea pompelor din staţiile de pompare apă uzată sunt cauzate de resturile menajere alimentare și textile sau alte deşeuri solide cum ar fi nisip, vopsea sau materiale de construcţii provenite din lucrările de amenajare interioară, aruncate în vasul de toaletă sau în chiuvetă. Blocarea scurgerii apei uzate duce la înfundarea reţelelor interioare şi are drept consecinţă refularea apei uzate şi inundarea imobilelor, cu pagube care sunt suportate de regulă atât de către cei care au provocat incidentul cât şi de către colocatari. Pentru deşeurile textile, menajere, materiale reziduale de tip pet-uri, plastic sau materiale de construcții trebuie folosite containerele pentru salubritate şi nu sistemul de canalizare!
➡Din momentul în care apele uzate părăsesc locuinţa, acestea trec printr-un amplu proces de transport, colectare și epurare, pentru ca apoi să poată fi deversate conform normelor de mediu în râul Arieș. Utilizatorii sunt rugați să nu mai arunce în reţeaua de canalizare gunoi menajer sau alte deșeuri întrucât acestea înfundă reţelele interioare, deteriorează utilajele din staţiile de pompare ale apei uzate sau de la staţia de epurare și afectează funcționarea în condiții optime a serviciului.
✅Prin respectarea acestor reguli simple ne puteţi ajuta în activitatea noastră, iar astfel vă veți demonstra grija față de siguranţa locuinţei, a bunurilor, a comunităţii din care faceți parte și a mediului înconjurător.
💧Protejați rețeaua de canalizare și mediul înconjurator!
❗Canalizarea nu este coșul de gunoi al orașului!
🤝Vă mulțumim pentru întelegere și colaborare!