Poliţiştii de imigrări din Cluj au depistat 3 cetăţeni din India care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale, pe raza județului. Acestora le-a fost revocat dreptul de ședere, iar pe numele lor au fost emise decizii de returnare de pe teritoriul României prin care sunt obligați să părăsească țara în termen de 30 de zile.
Indieni prinși ,,la negru”, în Cluj. Veniseră din Galați
Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări-Serviciul pentru Imigrări al județului Cluj au desfășurat, în data de 30 iunie a.c, o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii muncii ilegale a cetățenilor străini pe raza competenţă.
În cadrul activităților întreprinse, polițiștii de imigrări au depistat 3 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 26 și 39 de ani, din India, care desfășurau activităţi lucrative fără forme legale, pe raza județului Cluj.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că cetățenii indieni aveau permise de ședere în scop de angajare în muncă la o societate comercială pe raza județului Galați, însă desfășurau activități lucrative la o altă societate de pe raza județului Cluj, fără ca aceasta să obțină în prealabil un aviz de muncă pentru cetățenii străini.
Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări le-au revocat dreptul de ședere și au emis pe numele acestora decizii de returnare de pe teritoriul României, prin care sunt obligați să părăsească țara în termen de 30 de zile, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul juridic al străinilor, republicată.
Totodată, la finalizarea verificărilor, faţă de reprezentanţii firmei vor fi dispuse măsurile legale, conform prevederilor O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.
Contăm pe respectul cetăţenilor faţă de legislaţia în domeniul imigraţiei şi îi invităm să ne contacteze pentru orice problemă legată de aplicarea prevederilor legale în domeniu, la tel./fax 0264 – 555656 sau utilizând căsuţa serviciului poştal electronic cj.igi@mai.gov.ro.
De asemenea, invităm cetăţenii străini şi europeni să viziteze pagina web a Inspectoratului General pentru Imigrări, www.igi.mai.gov.ro, prin intermediul căreia au posibilitatea să se informeze (inclusiv în limba engleză sau franceză) cu privire la prevederile legale, documentele necesare pentru prelungirea dreptului de şedere temporară în România, precum şi posibilitatea de a înregistra on-line cererea de prelungire a dreptului de şedere temporară sau de înregistrare a rezidenţei în România, utilizând aplicaţia www.portaligi.mai.gov.ro.