Mulți români au plecat în această perioadă în străinătate, să își petreacă Paștele cu familia. Nu au plecat cu mâna goală, bagajele lor au fost pline cu bucate de acasă.
O femeie originară din județul Harghita s-a stabilit împreună cu toată familia la Bergamo de mai bine de 20 de ani. A venit în țară pentru doar cateva zile, iar la întoarcere a umplut bagajele cu bunătățile tradiționale cerute de cei rămași în Italia, relatează dejeanul.ro.
A ajuns vineri dimineață pe aeroportul din Cluj-Napoca cu un geamantan uriaș, plin până la refuz cu un miel transat, drob, slănină, carne de porc, fasole și cârnați. Cântărea 42 de kilograme, cu 12 mai mult decât avea voie, așa că femeia a fost nevoită să renunțe la o parte dintre produse.
Conform legislației actuale, avem voie să transportăm cu avionul produse de origine animală, dar nu în cantități exagerate. Acestea trebuie să fie ambalate corespunzător și în mod obligatoriu puse în bagajul de cală.