Avram Gal: ,,Am reușit sa-l aduc pe domnul Sorin Chiriță, primul City Manager al Capitalei, pentru a oferi consiliere in vederea implementării soluțiilor smart pentru cel mai mare proiect imobiliar din România, denumit Transilvania Smart City ce va include10.000 de apartamente, un mall, şcoli, supermarketuri, un hotel şi un aparthotel, spaţii de birouri, parcuri şi săli de conferință.
Se va dezvolta un adevărat oraș inteligent având o strategie în care toate tehnologiile smart city vor fi integrate coerent. Acest ansamblu rezidențial va avea si ultima generație de tehnologii smart energy. De exemplu, tehnologia de monitorizare a clădirilor este esențială pentru reducerea consumului energetic, bazându-se pe un PC, un soft și un server ce colectează datele de intrare și de ieșire. Datele de intrare permit controlarea temperaturii, umidității, schimburilor de aer, fluxul de curent, încărcarea/descărcarea bateriilor, etc. Automatizarea clădirilor se împarte în mai multe categorii: programe de control logic (PLCs), sisteme de control a rețelei și sisteme de unitate terminală (controlează iluminatul, sistemul de ventilație, pompă de căldură, sistemul PV, dispozitive simple, etc. De altfel, și sistemele HVAC utilizate în clădiri vor avea încorporate un soft inteligent de control care va fi integrat în programul de automatizare și control al clădirilor, ducând astfel la un management energetic pentru toate sistemele și dispozitivele instalate.
Transilvania Smart City, conceput ca un mic oraș, va dispune de rețea de stații rapide de încărcare pentru masini electrice, transport public electric (terestru si pe cablu) si diverse aplicații pentru telefoanele mobile. Soferii vor putea vedea pe aplicații care sunt locurile libere de parcare, iar nivelurile de poluare şi zgomot vor fi identificate prin senzori.