Virgil Păcurar, primarul comunei Ceanu Mare, a ajuns la capătul răbdării în ceea ce privește atitudinea dizgrațioasă a concetățenilor săi.
Prin intermediul unei postări pe rețelele de socializare, Virgil Păcurar, a condamnat ferm atitudinea antisocială și lipsită de bun simț a unor cetățeni.
„Stimați cetățeni ai comunei Ceanu Mare !Comuna noastră, casa noastră ! Haideți să dăm cu toții dovadă de spirit civic și să demonstram că împreună REUȘIM ! Doar împreună vom putea sa facem această comună mai frumoasă și mai curată, de aceea fac apel la dumneavoastră sa încercăm să menținem curățenia si să respectăm ceea ce primăria face pentru cetateni ! Începând de azi am inceput o acțiune de ecologizare a tuturor zonelor de depozitare ilegală a deseurilor ! Azi va prezentăm zona Boian Hodai, unde sa intervenit în zona Fanate. urmând să derulam inca o acțiune de ecologizare in zona Dealu Crucii in această săptămână. Urmează satele Ceanu Mare, Boldut, Iacobeni, Dosu Napului , Fanate si celelate zone afectate.Vom efectua controale în fiecare zi și vom aplica amenzi usturătoare pentru cei ce vor depozita ilegal deșeuri. Mai jos vă prezentăm modalitatea prin care deșeurile provenite din gospodarii si generate de activități de reamenajare si reabilitare exterioară sau interioară pot fi ridicate.Deșeurilor provenite din gospodării și generate de activități de reamenajare și reabilitare interioară și/sau exterioară a locuințelor trebuie predate operatorului SC RDE Harghita SRL. Deșeurile din construcții provenite de la populație sunt deșeuri solide generate de activități de reamenajare și reabilitare interioară și/sau exterioară a locuințelor proprietate individuală. În mod uzual, aceste deșeuri conțin beton, ceramică, cărămizi, țigle, materiale pe bază de ghips, lemn, sticlă, materiale plastice, metale, materiale de izolație și altele. Cu alte cuvinte, înaintea demarării unui șantier care va produce deșeurile din construcții, cetățenii comunei Ceanu Mare trebuie să contacteze operatorul SC RDE Harghita SRL fie prin telefon (0266 217 407 ), fie prin intermediul e-mailului (office@rde.ro), în vederea obținerii unui recipient (containere metalice standardizate) pentru depozitarea deșeurilor din construcții. Plata serviciilor va fi făcută în în baza unui contract de prestări servicii încheiat cu generatorul de deșeuri. AmenziEste interzisă abandonarea și depozitarea deșeurilor din construcții și demolări pe domeniul public sau privat al autorității administrației publice locale. La nivelul fiecărei localități au fost adoptate hotărâri care stabilesc și cuantumul amenzilor pentru cei care încalcă aceste recomandări.”, a scris Păcurar – pe rețelele de socializare.
Sursa: RefleqtMedia.ro
Citeste si: Demers comun din partea a 25 de lideri din întreaga lume pentru un tratat privind pandemiile