Aceasta a fost realizată prin operatorul de specialitate al Consiliului Județean Cluj, Compania de Apă „Someș” S.A.
Numărul clujenilor care au apă curentă s-a dublat, iar numărul localităților deservite a crescut de 11 ori.
La finalul anului 2020, Consiliul Județean Cluj prin Compania de Apă „Someș” S.A., a ajuns să furnizeze apă potabilă și servicii de canalizare pentru 850.000 de persoane, dublu față de anul înființării, 2006, când se furnizau servicii unui număr de circa 400.000 locuitori.
Numărul localităților deservite a crescut de 11 ori, de la 25 localități în 2006, la 287 localități (8 urbane și 279 rurale din județele Cluj, Sălaj și Mureș).
Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Chiar dacă cifrele sunt mai mult decât îmbucurătoare și vorbesc de la sine, nu ne vom opri aici. Vom continua să derulăm investiții, preponderent din fonduri europene, astfel încât în scurt timp să fim primul județ din țară racordat integral la rețelele de apă potabilă și canalizare”.
Citeste si: https://www.abcnewsromania.ro/news/spitalul-clinic-judetean-de-urgenta-cluj-napoca-are-un-nou-director-medical/
Citeste si: https://turdanews.net/articole/politica/74840-europarlamentarul-daniel-buda-grupul-ppe-fermierii-trebuie-sa-fie-platiti-corespunzator-pentru-dezvoltarea-unor-practici-ecologice-si-durabile-astfel-incat-acestia-sa-poata-rezista-pe-piata.html