miercuri, ianuarie 15, 2025

Tablete gratuite pentru ,,Școala de Acasă”, pentru elevii din medii defavorizate

- Advertisement -spot_img
Must Read

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a declarat luna trecută că termenul în care cele 250.000 de tablete şi laptopuri vor ajunge la elevii care nu au acces la tehnologia necesară desfăşurării orelor online este 10 septembrie, potrivit Agerpres.

„Ministerul Educaţiei a elaborat caietul de sarcini şi acolo avem ca termen pentru a ajunge în unităţile de învăţământ 10 septembrie. Dar, după cum bine se ştie, nu Ministerul Educaţiei realizează această achiziţie. Noi ca Minister al Educaţiei, am pus termenul limită 10 septembrie”, a spus Anisie, într-o dezbatere online organizată de Fundaţia World Vision.

Ea a spus că sistemul de învăţământ din România nu a fost pregătit pentru educaţia online.

Așadar, Tablete în număr de 250.000 vor fi distribuite elevilor din medii defavorizate din întreaga Românie prin programul „Școala de Acasă”. Acestea reprezintă un sprijin din partea ministrului educației pentru începerea anului școlar în contextul pandemiei.

De asemenea, Primăria Cluj-Napoca va aloca bani școlilor din municipiu pentru achiziționarea a 1.678 tablete, care vor fi date elevilor care nu dețin deja computer, laptop sau tabletă.

„Lansăm proiectul intitulat „Educație digitală pentru toți elevii din învățământul preuniversitar din Cluj-Napoca”. În acest moment, în condițiile în care cursurile școlare sunt suspendate și în condițiile în care, pe viitor, tot mai multe activități educaționale se vor desfășura pe platforme digitale, am luat decizia de a asigura fiecărui elev din acest oraș posibilitatea de a studia în manieră digitală. În municipiul Cluj-Napoca avem 37.538 de elevi în total, de la clasa 0, până la clasa a 12-a, aici nu intră învățământul special și învățământul postliceal care nu sunt în competența primăriei. Din numărul total, am făcut un inventar, școală cu școală și clasă cu clasă și avem 1.678 de elevi care nu dețin computer, laptop sau tabletă, care nu au acces minimal la învățământul digital. Am luat decizia de a-i sprijini pe aceștia să aibă și ei șansa să învețe în manieră digitală. Educația trebuie să fie inclusivă, adică să aibă acces toți elevii”, a declarat primarul Clujului, Emil Boc, într-o conferință de presă.

Un catalog cu 900.000 de elevi absenți pentru că nu au laptopuri sau tablete, a fost dus la Ministerul Educației, de Declic și Consiliul Național al Elevilor (CNE). „În România Educată a anului 2020, orice elev sărac este absent nemotivat”, spun ei.

- Advertisement -
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -spot_img
Latest News

Alertă! Pericol de incendiu într-o clădire din incinta Centralei Nucleare Cernavodă

𝐅𝐮𝐦 𝐥𝐚 𝐞𝐭𝐚𝐣𝐮𝐥 𝟏 𝐚𝐥 𝐮𝐧𝐞𝐢 𝐜𝐥ă𝐝𝐢𝐫𝐢 𝐚𝐝𝐦𝐢𝐧𝐢𝐬𝐭𝐫𝐚𝐭𝐢𝐯𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐜𝐚𝐝𝐫𝐮𝐥 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐚𝐥𝐞𝐢 𝐧𝐮𝐜𝐥𝐞𝐚𝐫𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭𝐫𝐢𝐜𝐞 𝐂𝐞𝐫𝐧𝐚𝐯𝐨𝐝ăUPDATE: Echipamentul electric al Unităţii 0 (sistem auxiliar),...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -