Primăria Cluj-Napoca investește permanent în sănătatea clujenilor și alocă sume de bani pentru investiții în unitățile sanitare.
În ședința de Consiliu local din 2 iulie au fost aprobate proiectele de hotărâre cu privire la sumele acordate unităților spitalicești care nu se află în subordinea Primăriei, în valoare totală de 10.850.000 lei.
Spitalele clujene care au primit sprijin financiar de la bugetul local prin hotărârile aprobate în ședința din 2 iulie 2020:
– Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal (750.000 lei)
– Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca (400.000 lei)
– Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj(1.190.000 lei)
– Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” (60.000 lei)
– Spitalul Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” (500.000 lei)
– Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj (5.600.000) lei
– Institutul Oncologic „Prof. Dr. I. Ciricuță” Cluj-Napoca (440.000 lei)
– Spitalul Clinic Căi Ferate Cluj-Napoca (300.000 lei)
– Institutul Inimii de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Niculae Stăncioiu” (800.000 lei)
– Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (360.000 lei)
– Institutul Regional de Gastroenterologie – Hepatologie „Prof. Dr. Octavian Fodor” (450.000 lei)
Ședința Consiliului local poate fi urmărită aici, iar Hotărârile pot fi consultate pe website-ul Primăriei, aici.
Dotări și echipamente de 16 milioane lei pentru Spitalul Clujana, cu fonduri europene |
Primăria Cluj-Napoca, în parteneriat cu Spitalul Clujana au depus un proiect pe fonduri europene în valoare de peste 16 milioane lei, în vederea recuperării sumelor de bani suplimentare alocate spitalului pentru gestionarea cât mai eficientă a crizei COVID-19. Acești bani sunt direcționați pentru dotarea spitalului cu echipamente şi aparatură, dispozitive medicale şi de protecţie medicală, de la paturi de terapie intensivă sau monitoare pentru funcții vitale la sisteme automate de perfuzie de precizie înaltă.Până la data depunerii cererii de finanțare, la Spitalul „Clujana” au fost livrate următoarele echipamente: defibrilator, computer tomograf, container, stație procesare imagini CT, injectomat CT, aparat de hemodiafiltrare, măști FFP2. În perioada următoare vor ajunge la Cluj și restul echipamentelor achiziționate de Primăria Cluj-Napoca. ”Prin noile dotări, urmărim creșterea eficienței și calității actului medical, scăderea timpului de diagnosticare şi tratament, precum şi prevenţie/depistare precoce a pacienţilor cu infecţie COVID-19. Deși Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca este singurul aflat în subordinea Primăriei, în fiecare an orașul contribuie la susținerea celorlalte unități spitalicești din municipiu, în funcție de solicitările fiecărui spital.” a declarat domnul primar Emil Boc. |