luni, ianuarie 13, 2025

Regulile care vor trebui respectate odată cu redeschiderea TERASELOR și a PLAJELOR

- Advertisement -spot_img
Must Read

Regulile care trebuie respectate la redeschiderea, începând de luni, 1 iunie, a teraselor și a plajelor au fost publicate în Monitorul Oficial. În ambele situații, regulile sunt destul de drastice: la terase nu va fi permis accesul clienţilor cu simptome respiratorii, iar la plajele concesionate accesul va fi permis doar cu rezervare, telefonică sau online, în timp ce pe plajele neconcensionate, cum sunt o parte din cele din Vama Veche sau 2 Mai, autorităţile locale sunt responsabile de evitarea aglomeraţiei.

La o masă de pe terasă pot sta doar patru persoane care nu sunt membri ai aceleiași familii și nu pot fi pasate solnițele, meniurile sau alte obiecte de la o masa la alta.

Pe plaje numărul de persoane va fi limitat, având în vedere că şezlongurile trebuie aşezate cu păstrarea distanţei de doi metri între ele.

Patronii de terase trebuie să asigure distanța între angajați, curăţenia şi dezinfectarea cu produse biocide a spaţiilor, echipamentelor şi ustensilelor trebuie făcute mai frecvent.

„Se permite prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare, băuturilor alcoolice și nealcoolice în spații deschise în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 m între mese și participarea a patru persoane la o masă dacă provin din familii diferite și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară”, se precizează în Normele metodologice.

Principalele reguli pentru terase

  • nu se va permite accesul clienţilor cu simptome respiratorii,
  • la o masă vor putea sta maxim patru persoane, dacă nu sunt membri ai aceleiaşi familii,
  • nu se vor transfera meniuri, solniţe sau alte obiecte de la o masă la alta,
  • toate acestea se vor dezinfectata după plecarea clienţilor de la o masă.
  • personalul de servire trebuie să poarte măşti şi mănuşi.
  • trebuie reorganizate circuitele de producţie şi livrare, unde este cazul, trebuie monitorizată starea de sănătate a angajaţilor,
  • trebuie să existe unui registru de rezervări ale clienţilor, pentru ca în cazul apariţiei unei îmbolnăviri să poată fi făcută ancheta epidemiologică.
  • trebuie luate măsuri de respectare a distanţei între angajaţi sau, dacă acest lucru nu este posibil, trebuie luate măsuri suplimentare de protecţie (reducerea numărului de angajaţi şi lucrul în ture, folosirea de echipament de protecţie).
  • curăţenia şi dezinfectarea cu produse biocide a spaţiilor, echipamentelor şi ustensilelor trebuie făcute mai frecvent.
  • la intrarea pe terasă şi la grupurile sanitare trebuie să fie puse dispozitive cu substanţe dezinfectante pentru mâini.

Vezi cele mai noi știri pe http://www.abcnewstransilvania.ro

- Advertisement -
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -spot_img
Latest News

Prima zi de plată a taxelor și impozitelor, la Cluj. Vezi cum poți plăti simplu, de acasă!

Cluj-Napoca: Modalități de plată a taxelor și impozitelor localeDe luni, 13 ianuarie, începem să plătim impozitele și taxele locale,...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -