S-a semnat contractul și se trece la treabă. Asocierea care a câștigat licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate, planul urbanistic zonal și detaliile tehnice pentru autorizarea construcției poate să își suflece mânecile. ZIUA de CLUJ a scris că licitația a fost câștigată de asocierea în care lideră era societatea Explan SRL. Oferta financiară a asocierii câștigătoare a fost de 17,1 milioane lei fără taxa pe valoarea adăugată, adică 3,7 milioane de euro.
Mai jos prezentăm mesajul postat de primarul Emil Boc, pe Facebook:
Am semnat azi contractul cu privire la realizarea Studiului de fezabilitate, a Planului Urbanistic Zonal și a Detaliilor tehnice de autorizare a construcției pentru CENTURA METROPOLITANĂ a CLUJULUI: 38 de km, în valoare de 150 mil euro.
Centura metropolitană figurează în Master Planul General de Transport al României sub denumirea de Drumul Trans-Regio Gilău – Apahida (TR Feleac, indicativ ET35, cod proiect RTR098 RTR099).
Centura metropolitană Cluj-Napoca este vitală pentru rezolvarea problemelor deosebite pe care zona metropolitană Cluj-Napoca le are în ceea ce privește traficul rutier de tranzit, precum și accesul la rețeaua națională de transport rutier pentru traficul originând în sau având destinația în zona metropolitană Cluj-Napoca.
Primăria Cluj-Napoca a atribuit contractul de servicii pentru întocmirea studiului de fezabilitate, PUZ și DTAC pentru proiectul Drum TRANSREGIO FELEAC TR35. Procedura aplicată a fost „licitație deschisă” online.
Au fost depuse cinci oferte, după cum urmează:
1. Asocierea Eurocerad International, 3TI Progetti Italia Ingenieria Integrata S.p.A
2. ACCIONA INGENIERIA SA
3. CONSITRANS S.R.L.
4. Asocierea TRANSINVEST BUDAPEST Kft -SPECIALTERV EPITOMERNOKI Kft.- SC EXPLAN SRL – SC CADSIL SRL
5. Asocierea SKYLINE CENTER S.R.L.- DOHWA ENGINEERING CO. LTD
Oferta declarată câștigătoare a contractului de achiziție publică este asocierea TRANSINVEST BUDAPEST Kft -SPECIALTERV EPITOMERNOKI Kft.- SC EXPLAN SRL – SC CADSIL SRL cu subcontractanții: Arcon Serv SRl, Bradolact2001 SRL, SC Construcții Feroviare Mureș SA Tg.Mureș, SC Centrul de Mediu și Sănătate SRL, SC Geologic Site SRL, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Nedi Construcții SRL, NV Construct SRL, Oficiul de studii pedologice și agrochimiceCluj, Sc Planwerk SRL, SC Protelco SA, Teaha&Fuzeși SCA, SCIFCAR SA, GeoSearch SRL, Traffic Audit Consulting SRL, 4 C Project Consulting SRL.
Valoarea contractului este de 17.180.500 lei, fără TVA. Criteriul de atribuire a contractului a fost cel mai bun raport calitate-preț.
Obiectul contractului: întocmirea studiului de fezabilitate, PUZ și DTAC pentru proiectul Drum TRANSREGIO FELEAC TR35.
Contractul presupune realizarea serviciilor pentru două etape:
ETAPA I — DRUM TRANSREGIO FELEAC TR35 — CENTURA METROPOLITANĂ
ETAPA II — DRUM TRANSREGIO FELEAC TR35 — DRUMURI DE LEGĂTURĂ.
În Master Planul General de Transport al României, Centura Metropolitană (Etapa I) este prevăzută cu 4 benzi de circulație cu o lungime totală aproximativă de 38,8 km, din care aproximativ 31,3 km reprezintă drum nou, iar 7,5 km modernizare drum existent sau drum nou (se va decide la aprobarea variantei de traseu). Drumurile de legătură (Etapa II) propuse conform PUG sunt în lungime totală aproximativă de 33,6 km drumuri noi sau modernizare de drumuri existente.
Prestatorul va efectua studiile și analizele necesare atât pentru Etapa I cât și pentru Etapa II, astfel încât în urma acestora să fundamenteze recomandarea unei soluții fezabile pentru Beneficiar și să le detalieze în cele două studii de fezabilitate solicitate (Etapa I și Etapa II).
Prestatorul va prezenta minim 3 studii alternative de traseu, în corelare cu PUG și a condițiilor impuse de emitenții avizelor de specialitate.
Termenul de realizare a procedurii de întocmire a studiului de fezabilitate final Etapele I și II este de 12 luni de la data prevăzută în Ordinul de începere. Perioada de realizare a studiilor și documentațiilor pentru Etapa 1 respectiv Etapa 2 se va suprapune.