miercuri, ianuarie 15, 2025

Hidrocentrala Tarnița, linie ferată internațională de mare viteză, spitale regionale. Vezi AICI Lista de Investiții Strategice aprobate de Guvern

- Advertisement -spot_img
Must Read

Guvernul a adoptat joi o hotărâre prin care se aprobă 8 obiective de investiţii strategice care urmează să fie pregătite şi atribuite în parteneriat public-privat de către Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză, pe lângă alte 13 proiecte care au fost deja aprobate.

Printre acestea sunt realizarea liniei ferate de mare viteză pe ruta Timişoara – Cluj, Craiova – Sofia, Timişoara – Belgrad şi Cluj – Budapesta.

„Realizarea liniei ferate de mare viteză, în lungime de aproximativ 1.275 km, va asigura reducerea timpului de legătură dintre Capitală şi principalele oraşe de pe traseu şi va crea posibilitatea realizării unor conexiuni precum Timişoara – Cluj, Craiova – Sofia, Timişoara – Belgrad şi Cluj – Budapesta. Se estimează atragerea unui număr important de călători de la transporturile aeriene şi rutiere către transportul feroviar, atragerea turiştilor, a tinerilor cu înaltă calificare în centrele universitare, de cercetare sau industriale care există sau se vor dezvolta pe traseu, dar şi a investitorilor străini, prin crearea unor sectoare industriale specializate”, potrivit notei aferente proiectului.

Pe lista anexă a fost introdus şi obiectivul de investiţii „Centrala hidroelectrică de acumulare prin pompaj Tarniţa-Lăpuşeşti”. „Principalul obiectiv al proiectului este creşterea siguranţei în funcţionare a SEN (Sistemului Energetic Naţional), centrala fiind concepută a se realiza cu o putere totală instalată de 1000 MW”, se menţionează referitor la acest obiectiv.

Celelalte proiecte de investiţii strategice aprobate de Guvern

„Extinderea reţelei de metrou prin realizarea magistralei M7”

„Extinderea Portului Constanţa ”

„Complexul hidrotehnic Turnu Măgurele – Nicopole pe fluviul Dunărea”.

„Construirea unui sistem de resorturi de lux la Marea Neagră – New Costineşti”

Spitalul regional Târgu Mureş

Anterior, pe anexa HG privind obiectivele de investiţii strategice care urmează să fie pregătite şi atribuite în parteneriat public-privat au fost incluse următoarele 13 proiecte:

Autostrada Ploieşti-Braşov; autostrada Bucureşti – Craiova – Calafat – Drobeta-Turnu Severin – Lugoj; autostrada Târgu-Neamţ – Iaşi – Ungheni; operarea de servicii în parteneriat public-privat, în domeniul sănătăţii, în cadrul unui pachet compus din spitale CFR; Complexul Medical „Carol Davila – Universitary Medical City”; amenajarea râurilor Argeş şi Dâmboviţa pentru navigaţie; construirea aeroportului Bucureşti Sud; Canalul magistral Siret – Bărăgan; construcţia în parteneriat public-privat a unei fabrici de mijloace de transport electrice; construirea şi operarea în parteneriat public-privat a unei bănci naţionale de sânge, plasmă umană şi celule stem; Spitalul regional Timişoara; Spitalul regional Brăila-Galaţi; un nou complex turistic pentru schi în masivul Făgăraş.

- Advertisement -
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -spot_img
Latest News

No, așa ceva! România declarată cea mai bună destinație de iarnă a Europei, de către National Geographic

No, așa ceva! România e prima într-un top al celor mai bune „7 destinații de iarnă în Europa pentru...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -